Porsche Macan: forse prijzen in Nederland

Volgend op de introductie van de Porsche Macan tijdens de autotentoonstelling van Los Angeles heeft de importeur de Nederlandse prijzen van de compacte SUV bekend gemaakt.

Wie had gehoopt dat de Macan de meest voordelige manier zou zijn om een nieuwe Porsche op de oprit te parkeren, komt bedrogen uit. De goedkoopste Macan – de S Diesel – kost namelijk EUR 75.400. Dat is bijna tienduizend Euro meer dan de Boxster, de huidige “instapper” van het Duitse merk. De benzineversies verwisselen voor EUR 77.900 (Macan S) en EUR 100.700 (Macan Turbo) van eigenaar.

Strategie

Opvallend is ook dat de Macan aanzienlijk duurder is dan twee van de belangrijkste concurrenten, de Audi Q5 en de Range Rover Evoque. Beide auto’s staan vanaf circa EUR 45.000 bij de dealer. Daarbij past de kanttekening dat de motorisering van de Audi en Evoque voor het genoemde bedrag niet kan tippen aan de minimaal drie liter tellende motorinhoud van de Porsche. Ook het uitrustingsniveau is kariger.

De gekozen model- en prijsstrategie laat nadrukkelijk ruimte voor de toevoeging op een later moment van basisversies van de Macan, zowel qua benzine- als dieselmotoren. Gemiddeld genomen zijn de instapversies van de verschillende modellen van Porsche zo’n EUR 10-15.000 voordeliger dan de ‘S’-versies. Daarmee zouden deze basisversies van de Macan in potentie alsnog de goedkoopste Porsches kunnen zijn.

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.