Porsche Macan S E-hybrid en Macan GTS komen eraan

De Macan is nog niet op de markt of er wordt al gerept over nieuwe varianten. Bereid je voor, binnen nu en pakweg een jaar gaan we kennismaken met de Porsche Macan S E-hybrid en de Porsche Macan GTS.

Een grote Macan-familie

Dat de Macan-lijn zal worden uitgebreid komt uit de mond van CEO Matthias Müller, en wel afgelopen dinsdag tijdens de opening van een nieuwe en hypermoderne productiefaciliteit in Leipzig. De Macan krijgt een heuze familie, zo bleek uit de woorden van de Porsche-voorman. “We hebben met de 911 onomstotelijk bewezen hoe meerdere varianten een modelgamma kunnen verrijken, en zullen dat ook bij onze nieuwe modellen toepassen,” liet hij weten. Voor de komende maanden of zelfs jaren is het daarom aannemelijk dat er ook nieuwe motoren bijkomen. Nieuwe carrosserie-varianten komen er echter niet, zo bevestigde een woordvoerder van Porsche.

Macan S E-hybrid en Macan GTS

Vanaf april staat de Macan in de showroom, met als goedkoopste variant de diesel, en daarboven de Macan S en de Macan Turbo. In alle drie gevallen schuilt er een geblazen V6 onder de motorkap die standaard met PDK en vierwielaandrijving wordt uitgerust. Müller liet echter vallen dat ook een Macan GTS in lijn der verwachting ligt, evenals een plug-in variant van de Macan, die geheel in lijn met de Panamera en binnenkort ook de Cayenne de naam S E-hybrid toebedeeld zal krijgen. Het zou een mooie stunt zijn als Porsche daarmee een nieuw bijtellings-kanon weet af te leveren. Eerder konden we al berichten dat er ook een goedkopere Macan gaat komen, die hoogstwaarschijnlijk ook lichter wordt gemotoriseerd.

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.