Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

In september 2011 zag de huidige generatie van de Porsche 911 (type 991) het levenslicht op de IAA in Frankfurt. Gelet op de voorkeur van Porsche voor zevenjarige modelcycli ligt in de lijn der verwachting dat Porsche uiterlijk in de eerste helft van 2015 een opgefriste variant van haar spotwagenicoon presenteert.

Net geheel verwonderlijk dus dat we de laatste maanden steeds vaker spionagebeelden van de gefacelifte 911 voorbij zien komen. In de meeste gevallen leek het daarbij te gaan om de welbekende Carrera- en Turbo-versies met de nodige aanpassingen aan bumpers en lichtunits, totdat wij ineens stuitten op de foto’s die we vandaag presenteren.

E-Hybrid

Op de foto’s hierboven en hieronder vallen namelijk twee zaken op. Enerzijds zien we een dubbele uitlaatpijp centraal aan de achterzijde op een wijze die we op de 911 Carrera-modellen niet eerder zagen, terwijl de body van de auto nadrukkelijk een Carrera-model is. Nog bijzonderder is echter de voorzijde. In de voorbumper zitten een soort ventilatieroosters die kunnen worden geopend en gesloten, getuige de witte markering.

Waar zagen we dat eerder? Juist, op de Porsche 918 Spyder, waar ze dienen om in de hybride rijmodus de luchtweerstand te verminderen. Dat doet ons vermoeden dat we hier te maken hebben met de 991 Carrera S E-Hybrid, zoals de naam van deze nieuwe telg waarschijnlijk zal luiden. Die versie zal – naar verwachting – de ‘trekker’ zijn van de opgefriste 911 serie, wanneer deze volgend jaar wordt geïntroduceerd. Technische informatie is nog niet bekend, maar verwacht mag worden dat de auto technische overeenkomsten zal vertonen met de diverse hybride modellen in het Porsche gamma.

911 hybrid 2

(Foto’s Total 911)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.