Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Soms komen er auto’s op de markt waarvan je meteen weet dat als je nog ergens een oude sok had liggen, je geen moment zou twijfelen die tot op de laatste cent leeg te schudden. De Porsche 944 Turbo in dit artikel hoort thuis in deze categorie, en echt niet alleen omdat de auto eigendom is van één van de schrijvers van 9Magazine is, een van onze concullega’s.

Porsche 944 Turbo

Deze Porsche 944 Turbo is gebouwd in 1986 en is op alle vlakken flink aangepast om ermee het circuit op te kunnen. De auto is echter zo gebouwd dat deze ook nog steeds de straat op mag. Dat de cabine niet volledig is gestript voor het gewicht maakt dat de auto nog iets van civiliteit herbergt. Op de rollenbank komt deze 944 tot 286 pk. De prijs? Belachelijk laag: voor slechts 13.000 dollar mag deze auto weg.

De lak op deze auto is, hoe gek dat ook klinkt, volledig origineel. Op wat kleine details na: het spatbord links voor en de bumper zijn door de eigenaar vervangen na een touché met een stapel hooibalen. Anders dan dat is de auto flink aangepakt. Aan de binnenzijde vinden we Sparco-stoelen met vijfpuntsgordels, een halve rolkooi van Rennline en Sparco sportstuur. Ben je het geluid beu? Dan is de Sony CD-speler met iPod-aansluiting een uitkomst.

Koopje?

Onder de motorkap is van alles gebeurd om de auto zo snel te maken als dat ‘ie nu is. Voor de details verwijzen we je graag naar de advertentie op Bring-a-Trailer. Voor omgerekend 9.500 euro heb je hier toch een soort van koopje te pakken. Hoewel de auto niet bepaald origineel is kost een fatsoenlijke 944 Turbo hier in Nederland toch al gauw zo’n 15.000 euro neer. Meer foto’s vind je hier, en mocht je geïnteresseerd zijn dan vind je de contactgegevens van de verkoper onderaan de advertentie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.