Raceweekend report: Porsche Supercup in de bergen

Aangezien het Formule 1 circus dit weekend na een afwezigheid van meer dan tien jaar terugkeerde naar het Oostenrijkse Spielberg, maakte ook de Porsche Mobil 1 Supercup haar opwachting op de Red Bull Ring. Na een spannende race van 16 ronden kwam de Pool Kuba Giermaziak (VERVA Lechner Racing Team) als overwinnaar uit de bus. Hij pakte daarmee ook de leiding in het kampioenschap.

Pole position

Voor volgepakte tribunes was het de lokale favoriet Philipp Eng (OOS/Team Project 1) die in de kwalificaties op zaterdag de snelste tijd reed op het 4,326 kilometer lange circuit. Achter het stuur van zijn gele Porsche 911 GT3 Cup (type 991) bleef de 24-jarige de Duitser Christian Engelhart (DUI/Konrad Motorsport) en Porsche junior Sven Müller (DUI/Team Project 1) voor. Eng reageerde enthousiast: “Pole position at my home Grand Prix means a great deal to me. Austria may be a small country, but we’re passionate about racing and you can feel that!

Op zondag had Eng minder geluk. Bij de start kwam hij goed weg en pakte hij de leiding, maar na drie ronden moest hij zijn Porsche met een defect aan de kant zetten. Daarop nam Müller het leidende stokje over. Een spin in de tweede helft van de race maakte dat Müller’s kansen op de overwinning verloren gingen, al kwam hij alsnog als derde over de eindstreep: “Obviously I’m annoyed at myself about the spin, but I was lucky to be able to continue at a good pace to the end.

Pech

Vervolgens was de leiding kortstondig in handen van de Zwitser Jeffrey Schmidt (Lechner Racing Team), maar hij kwam simpelweg snelheid tekort om Giermaziak achter zich te houden. Schmidt moest genoegen nemen met de tweede plaats, waar Giermaziak – die als vijfde was gestart – er met de overwinning vandoor ging: “To start from fifth and go to the head of the field is great. I’m thrilled with this win.”

Wereldkampioen rally en gastrijder in de Porsche Mobil 1 Supercup Sébastien Ogier (FRA/Team Project 1) werd geplaagd door pech en moest na zeven ronden opgeven. De Nederlanders Bas en Pieter Schothorst eindigden als respectievelijk 16e en 17e.

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.