Dutchmann Guild bouwt Outlaw 912

Outlaw Porsches zijn in trek. Na het succes van Magnus Walker en later Singer, is de populariteit van de – letterlijk vertaald – “vogelvrije” Porsches sterk gestegen. Deze Outlaw Porsches zijn met respect voor de waarden van het merk uit Stuttgart en voor het tijdsbeeld van de auto geüpgraded om tegemoet te komen aan de eisen van de eigenaar. Bij tijd en wijle drijft er een nieuwe Outlaw naar boven en vandaag is het weer zover. Zie hier: de Zuid-Afrikaanse Dutchmann Guild Porsche 912 WR, een 912 samengesteld uit de beste Porsche onderdelen die er zijn!

Weekend Racer

In tegenstelling tot menig ander 911-bouwer viert Gavin Rooke van kunstenaarscollectief Dutchmann Guild de lijnen van de 911, of in dit geval de 912, op een ingetogen, bijna sobere manier. Het subtiele grijs van het exterieur kleurt zeer goed bij het elegante kastanje bruine interieur. De wielen zijn helemaal een work of art. Op het eerste gezicht lijken het aftermarket wielen te zijn, maar dergelijke wielen zouden niet stroken met de filosofie achter deze auto om alleen gebruik te maken van Porsche-onderdelen. Voor wie beter kijkt kan de kenmerkende vorm van de Porsche Cup 1-velgen zien, voorzien van een bijzondere afwerking. Het eindresultaat is een bijzondere ode aan de originele Fuchs-wielen.

dutchmann-racer-porsche-912-10

The Guild

Na de aankoop van zijn eerste 911, een 911T uit ‘71 kan Gavin Rooke voor een leuke prijs een 912 uit ‘68 aanschaffen. In eerste instantie is de auto bedoeld als donorauto voor de restauratie van de 911. Gelukkig is het zover nooit gekomen. Nadat de 911 klaar is, is het tijd om de 912 aan te pakken. Hier komt Dutchmann Guild in beeld. Het collectief, opgericht door Gavin, verbindt jonge kunstenaars en ontwerpers met ervaren vakmensen. Met een ongelooflijk oog voor detail en vakmanschap creëren ze prachtige producten die de kunsten van de Zuid-Afrikaanse handwerkers etaleren. Oude spiegelreflex camera’s, surfplanken en fietsen, alles komt voorbij.

Voor Gavin kan een 911 niet ontbreken in het bovengenoemde rijtje. Samen met het Guild wordt de oude 912 opgeknapt en omgebouwd tot een weekend racer met de beste technologie aan boord. De viercilinder uit de 912 wordt vervangen door de 2,7-motor uit de 911 van 1974. Samen met een geüpgraded ophanging geven ze de auto zeer behoorlijke prestaties. Om dat te bewijzen heeft Gavin met de 912 een snelheid van 190 km/h weten te noteren tijdens de Kalahari Speedweek, een event op een zeer hobbelige vlakte. Het bewijst wat al duidelijk is: de Dutchmann Guild 912 WR behoort tot het illustere rijtje van 911-Outlaws, naast Magnus Walker’s creaties en de Singers. De Porsche-scene is een Outlaw rijker!

(Bron en foto’s: Petrolicious)

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Eén reactie

  1. Magnus Walker en later Singer? Volgens mij moet dat toch echt andersom zijn. Magnus is een jaar of twee bekend op het web. Singer is toch minimaal 5 jaar een gevestigde naam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.