Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De Porsche Carrera GT mag dan wel om een motor zijn gebouwd met een race-verleden, met de auto zelf is nooit geracet. Met een nieuwprijs van zo’n 650.000 euro is het misschien ook te kostbaar om het circuit op te gaan met de analoge supercar. Eén koper dacht daar anders over toen hij zijn nieuwe Carrera GT in November 2005 bij zijn dealer oppikte.

GT1-spec

Af-fabriek is deze auto een standaard Carrera GT in de kleur GT-Silver Metallic met een grijs interieur. Kort nadat de auto aan de gelukkige eigenaar wordt afgeleverd, vatten de dealer en de eigenaar het idee op om de Carrera GT om te bouwen naar de reglementen van het FIA GT1-kampioenschap. Het interieur wordt gestript en een rolkooi, racestuur en kuipstoelen worden geïnstalleerd. Aan het exterieur worden een grote spoiler en op de RS Spyder geïnspireerde wielen toegevoegd. Natuurlijk kan de nodige bestickering niet ontbreken. Ten slotte worden enkele carrosseriepanelen vervangen voor zeer lichtgewicht exemplaren. Alsof de originele onderdelen zo zwaar zijn!

Malaise

Als de auto klaar is, wordt er enkele keren op het circuit mee gereden tijdens tests, maar helaas houden zakelijke redenen de eigenaar er van om de auto in competitie verband in te zetten en de auto verdwijnt in de collectie van de eigenaar. Nu, bijna tien jaar later, besluit de eigenaar de auto van de hand te doen. Volgens hem moet de auto nu eindelijk door iemand worden gebruikt voor datgene waar hij voor bedoeld is: racen. Interesse? De auto staat te koop bij Marcel Roks Consultants in het Belgische Merksplas, net over de grens bij Breda. Als je genoeg geld meeneemt heb je een auto in handen die een uniek verhaal heeft. Nog niet overtuigd? Bij de verkoop zijn naast reserve-onderdelen ook alle originele onderdelen inbegrepen die van de auto zijn gehaald tijdens de ombouw.

(Bron: Car & Classic)

2191181 2191179 2191177 2191175

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.