Dit zijn de 5 meest bijzondere Porsche kleuren

Een 911 is altijd een bijzondere verschijning op de weg, maar met zo’n 900.000 stuks is het geen zeldzame auto meer. Als je een groot bedrag voor een sportwagen neer telt, wil je natuurlijk wel dat je opvalt, of in ieder geval niet tot de grijze massa behoort. Je kunt dan gaan voor één van de vele variaties op het 911-thema die Porsche te bieden heeft, maar je kunt ook voor een kekke, exclusieve kleur gaan. En wie zijn kleur niet kan vinden in het standaard pallet van Porsche, kan zijn toevlucht zoeken bij de dames en heren van Porsche Exclusive voor een likje Paint to Sample. Hier zijn vijf van de meest in het oog springende kleuren.

Aetna Blue

Niet opvallen door schreeuwerig te zijn, maar opvallen door ultieme stijl. Wie niet verder kijkt dan zijn neus lang is, ziet deze 911 waarschijnlijk over het hoofd. Toch kan de combinatie een Aetna Blue exterieur en een Espresso interieur mij wel bekoren. De kleur Aetna Blue is oorspronkelijk een kleur van de Porsche 356, alleen geleverd in de jaren ‘60 en ‘61.

Dit zijn de 5 meest bijzondere Porsche kleuren - Aetna Blue

Rubystone Red

Bij de naam Rubystone Red denk je waarschijnlijk niet snel aan zuurstokroze. Ok, een robijn (Nederlands voor ‘ruby’) heeft wel een roze tint, maar het edele gesteente heeft nu niet echt een  ‘in your face’ kleur. Porsche’s Rubystone Red knalt echter lekker van het scherm af. De kleur werd oorspronkelijk geleverd op de 964 RS, maar er zijn ook andere 911’s geleverd met de kleur.

Dit zijn de 5 meest bijzondere Porsche kleuren - Rubyred

Light Green

Een paar jaar geleden werd met argusogen gekeken naar de zogenaamde Scooby Doo-touwtjes. De kleine plastic frutseltjes hadden zulke felle kleuren dat algauw de vraag rees of de dingen niet giftig waren. Dezelfde vraag kun je stellen bij deze Light Green 911 Cabrio. Op het eerste gezicht lijkt de auto van weinig subtiliteit te getuigen, maar wie nog een keer kijkt, ziet dat de wielen in muisgrijs zijn uitgevoerd. Alles draait om de details…

Dit zijn de 5 meest bijzondere Porsche kleuren - Light Green

Mint Green

Van een schreeuwerige groen naar een iets subtielere groen. Deze in mintgroen uitgevoerde GT3 is er eentje uit de categorie Hate it or love it. Wat dacht je van de naam Dentist Green?

Dit zijn de 5 meest bijzondere Porsche kleuren - Mint Green

Chartreuse Green

Ik kan me zo voorstellen dat de koper van deze GT3 RS 4.0 een kleur moest uitzoeken, maar even geen inspiratie had. Op dat soort momenten bieden de kleurstaven van de lokale Karwei altijd uitkomst. Deze kleur groen verwacht je namelijk eerder in een aflevering van Eigen Huis & Tuin dan op een wapen uit Stuttgart. Toch vind ik het stiekem wel wat hebben. Of deze kleur echt Chartreuse Green is, is niet duidelijk. Even googelen op de naam levert namelijk hele andere Porsche kleuren op. Het maakt de kleur des te mysterieuzer…

Dit zijn de 5 meest bijzondere Porsche kleuren - Chartreuse Green
Natuurlijk zijn kleuren subjectief en smaken verschillen. Wat is jouw favoriete 911 kleur? En durf je er dan ook eentje in een kekke kleur te bestellen?

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.