Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Het is een blijft een beetje een vreemde eend in de bijt: de 911 Flachbau. Ookwel Slantnose of Flatnose genoemd. Onbetwist een kind van de eighties en daarom ook wel een beetje cult. Jij kunt er nu eentje kopen.

Want wat wil het toeval? Uw razende reporter liep laatst rond in New York, en kwam daarbij pardoes langs Manhattan Motorcars. Voor diegenen die niet bekend zijn met deze dealer: woon je in NYC en wil je een supercar dit is de place to be. Dat bleek, op de stoep stonden twee vers afgeleverde 911 GT3’s en een felgroene Lamborghini Huracán, loerend door de etalageruit spotten we nog twee Bugatti Veyrons en een Ferrari Enzo. En nog veel meer Europese exoten.

Bij thuiskomst moest deze bijzondere autodealer uiteraard gegoogeld. En wat zagen wij prijken op de website? Een 930 Flachbau in donkerblauw met witte bekleding, met 35.952 mijlen op de teller. Volgens de advertentie een 911 die door de fabriek in Flachbau-tenue geleverd is. Dat betekent dat we hier te maken hebben met een originele, zeer zeldzame Porker. Want het Flachbau-optiepakket was in die dagen extreem duur. Zo’n 27.500 D-Mark om precies te zijn.

Deze retrocoole badboy uit ’88 staat in Manhattan te koop voor een luttele 1.8 dollarton. Een behoorlijke prijs, in Europa willen ze nog wel eens voor rond de 80k van eigenaar wisselen. Maar deze is wel in een uitmuntende staat, met relatief weinig kilometers. Check de advertentie hier, is zeker door de foto’s meer dan de moeite waard.

Beeld: Watchcar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.