Dikke rem upgrade: ‘Big Reds’ onder je Porsche 964

Er zijn grofweg twee manieren om je auto sneller te maken. Je kunt voor de makkelijke weg gaan en een karrenvracht vermogen in het vooronder stuwen. Je wint er misschien wat seconden en YouTube-views mee, maar echt snel wordt je wanneer je de remmen van je auto aanpakt. Larry Kosilla van detailer AMMO NYC koos voor het laatste en installeerde Big Red-remmen onder zijn Porsche 964.

Porsche 993

Het klinkt misschien onlogisch om je remmen aan te pakken voor die extra seconden tijdswinst, maar harder – lees: later – remmen levert je algauw luttele seconden per ronde op. De door liefhebbers liefkozend ‘Big Reds’ genoemde stoppers die je in deze video ziet, komen van een Porsche 993. De remmen worden in de Porsche-scene alom geprezen voor hun uittekende prijs/prestatie-verhouding. Ze houden het makkelijk 24 uur op Le Mans vol en zijn redelijk betaalbaar. Door de goede uitwisselbaarheid zijn ze uitstekend geschikt voor  Porsches als de 964 en zelfs de 968 en 944.

3,8-liter

We zagen de zwarte Porsche 964 van Larry al eerder op Vierenzestig voorbij komen, toen de motor flink onder handen werd genomen. De standaard 3,6-liter zescilinder werd opgeboord tot een motorinhoud van 3,8 liter, wat zorgde voor een vermogenstoename van zo’n 25%. De geupgrade remmen zorgen er nu voor dat al dat vermogen veilig tot stilstand kan worden gebracht.

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.