Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

We zullen ons er als autoliefhebbers allemaal wel eens schuldig aan maken: het wereldwijde web afstruinen, op zoek naar die ene 911. We zijn Hollanders, dus als het even kan eentje met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Maar wat als we het anders doen en zoeken naar de allergoedkoopste 911’s die in Nederland te koop staan? Maak je klaar voor een flinke berg diversiteit.

Onder de 10k hoef je niet eens te zoeken, eigenlijk kun je het beste rekenen op minimaal het dubbele ervan. Toch staat er onder de vijftienduizend euro best één en ander te koop. Om je de, eh, veelzijdigheid van het aanbod aan te tonen hebben we een selectie van zes auto’s gemaakt. Je kunt op je klompen aanvoelen dat er met al deze auto’s iets niet helemaal in de haak is. Typisch gevalletje ‘goedkoop is duurkoop’…

Natuurlijk zullen er op sommige plaatsen nog veel betere kandidaten voor absurd lage prijzen aangeboden worden, schroom dan ook niet deze met ons te delen! Om het overzichtelijk te houden sorteren we op prijs!

Porsche 911 Carrera Coupé

Porsche-911-carrera
€ 14.950
Een 996 die volgens de advertentie in prima technische staat is en goed rijdt. Niet vreemd, in 2013 is er een andere motor in de auto gehangen van een ander bouwjaar (’99 in plaats van ’98). Het nieuwe blok heeft inmiddels zo’n 130.000 kilometer gelopen. Dat is niet het enige wat er in 2013 aan de auto gedaan is: brandstoffilter, kabelboom, remmen en versnellingsbak hebben ook een opfrisser gehad. Wat er mis mee is? De remblokjes moeten vervangen worden, hij heeft lichte schade linksvoor en de PCM-code is zoek.

Porsche 911 (996)

Porsche-996-3
€ 14.950
Deze auto die te koop staat bij Porschespecialist Van Zweeden is van binnen uitgevoerd in een vol leder grijs interieur en van buiten uitgevoerd in GT3-stijl. Reken op een voorbumper, achterspoiler en zijskirts. De auto heeft een grote beurt gehad en wordt geleverd met Nederlands kenteken. Een nadeel: je moet er nog wel een motor bij kopen, want die zit er niet in.

Porsche 911 Carrera Coupé

Porsche-996-2
€ 13.950
Verwacht niet dat je kunt onderhandelen met de verkoper van deze 996. Want, zoals de advertentie luidt en duidelijk laat weten: “LET OP GENOEMDE PRIJS IS EEN VASTE AKTIE MEENEEMPRIJS ZO MEE DUS BELLEN VOOR DE LAATSTE PRIJS EN OF BIEDEN OP DEZE AUTO HEEFT GEEN ENKELE ZIN.” Dan krijg je wel een Carrera met tiptronic, alle boekjes, verschillende onderhoudsfacturen, een gecertificeerd alarm, alle sleutels. Blauw van buiten, leder van binnen. Al moeten we wel zeggen dat de vorige eigenaar de auto goed heeft gebruikt: dik 270.000 kilometer op de teller.

Porsche 911 omgebouwd tot 959

Porsche-959
€ 13.950
Waarschijnlijk de enige 959 met een sunroof. Dit is een projectauto die je koopt als project. De conversie van 911 tot 959 is op het oog al compleet, het enige dat jij er nog aan moet doen – in ieder geval dan, misschien is er nog meer werk – is het kopen en plaatsen van motor en bak. Heb je daar trek in? Dan is dit je auto.

Porsche 911S 2.7

Porsche911S
€ 13.750
Ook hier betreft het wederom een projectauto. Dit maal een 911S uit 1975, die oorspronkelijk in Amerika is afgeleverd. Het goede nieuws: de auto is bijna compleet en matching numbers. Het slechte nieuws: hij doet ‘t niet. Daarnaast heeft de bodem een aantal slechte plekken. Waarom de motor niet loopt? De ontstekingsmodule ontbreekt. De prijs betreft overigens een minimum bod.

Porsche 911 Carrera 4S

Porsche-996
€ 8.950
Daar hebben we er weer eentje: een 996 die zonder kloppend hart wordt aangeboden. Wat wil je ook, voor die prijs? Ook deze auto vind je bij Van Zweeden. Veel weten we niet over de auto, behalve dat hij een nogal opvallend kleurtje heeft en slechts twaalf jaar oud is. Naast het ontbrekende blok zal ook het feit dat hij rechtsgestuurd is de prijs behoorlijk drukken. Die zijn in Nederland immers niet zo gewild.

Porsche 911 Carerra S

Porsche-Fire
€ 8.250
Last but not least: dit koopje uit 2012. Op papier een onwaarschijnlijk complete auto met een hele rits aan opties en met bovendien slechts 30.000 kilometer op de teller. De auto staat op Duits kenteken en moet dus ingevoerd worden. De oorzaak is onduidelijk, maar het staat als een paal boven water dat deze auto als een fakkel in de nacht heeft staan branden. Eeuwig zonde, want deze auto ooit nog op de weg krijgen lijkt uitgesloten. Iets met materiaal dat heet wordt en daardoor vervormt.

(Beeldcredits: Autoscout en Marktplaats. Zie linkjes naar originele advertenties)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

2 reacties

  1. Leuk artikel over al die mooie Porsches. Zelf zou ik me in dit geval toch liever wenden tot de dealer om een goed exemplaar te vinden. Wellicht dan niet voor dergelijke budgetten, maar toch een meer te vertrouwen bolide ☺️! Zelf heb ik hele goede ervaringen met Porsche Centrum Gelderland! Mocht je toch gaan voor een auto zonder motor denk dan eens aan AutoKoop Begeleiding voor je transport https://www.autokoopbegeleiding.nl

  2. Je zou ook een Porsche 944 of 924 kunnen kopen dan ben je 2 a 3000 euro kwijt
    Overigens zou ik wel de 924 s nemen inplaats van de 924 anders heb je een Audi inplaats van een Porsche

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.