Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Rijden in dezelfde auto als waar filmheld en stijlicoon James Dean in verongelukte is niet voor iedereen weggelegd. Toch staat er in Nederland een Porsche 550 Spyder te koop voor slechts 29.000 euro. Een replica, zeker. Maar toch. Is het de moeite van het overwegen waard?

We kunnen eeuwig lacherig over replica’s doen. Maar wanneer het om écht bijzondere auto’s gaat, zoals in dit geval, kan het voor welwillende autoliefhebbers met een veel kleinere portemonnee de uitgelezen kans zijn om een auto te rijden die lijkt op hun droomauto. In het meest gunstige geval ook met de juiste motorisering, maar soms is dat niet mogelijk en moet je het met minder doen.

Volkswagen

Porsches 550 vindt je niet op iedere straathoek – er zijn er volgens het almachtige internet slechts enkele tientallen geproduceerd – dus is het niet vreemd dat mensen die zo’n auto willen creatief worden. In dit geval gaat het om een Volkswagen 550 Spyder, zo blijkt als we het kenteken door de checker halen. Niet vreemd, de Kever is bij uitstek een goed startpunt voor een dergelijke replica.

Achterin ligt een luchtgekoelde VW-motor met dubbele carburateurs die je ook de rijsensatie van een originele belooft te geven. Qua cc’s overtroeft de replica het origineel. 1600 in plaats van 1498. Dat terwijl dit blok volgens de kilometerstand nog niet eens goed en wel is ingereden. Slechts 600 kilometer op de teller!

Voor ondergetekende ziet de auto er – afgaande op de foto’s – strak uit en waarheidsgetrouw bovendien. Wat vinden de Porsche 550 Spyder-kenners onder ons? Kopen of slopen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.