Delecour’s unieke Porsche 911 R-GT te koop

Het is weer eens tijd om de spaarpotten ondersteboven te keren: het Britse Tuthill Porsche heeft namelijke Francois Delecour’s FIA R-GT zegevierende Porsche 997 R-GT rallyauto te koop gezet.

Aanpassingen

De auto is gebaseerd op de tweede generatie van de 997 GT3 Cup en is voorafgaand aan het seizoen 2015 volledig opgebouwd volgens de FIA World en European Championship eisen, en kan daarnaast ook in nationale kampioenschappen worden ingezet. De rallyauto beschikt over een volledige rolkooi die voldoet aan de laatste FIA WRC specificaties en biedt plaats aan een bestuurder en een navigator.

De wielophanging is volledig aangepast aan het gebruik buiten de gebaande paden. Dat geldt ook voor het remsysteem, dat voorziet in de rally-realiteit van het moeten afremmen op diverse typen ondergrond en het veelvuldige gebruik van de handrem om de auto onder controle te houden. Vanzelfsprekend is daarnaast extra bescherming aangebracht aan de onderzijde van de 911 R-GT om met name de voor- en achterzijde meer bestendig te maken tegen de impact van een crash.

Rallye de Monte Carlo

De auto die ten basis lag aan de 911 R-GT is oorspronkelijk gebouwd door Porsche Motorsport in Weissach ten behoeve van één van de wereldwijde Porsche Cups. De auto wordt aangedreven door een 3.8-liter zescilinder boxermotor, gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak van Porsche.

Deze Porsche 911 R-GT geldt als een van de meest opwindende rallyauto’s uit de recente geschiedenis en was een absolute publiekslieveling tijdens de races waaraan werd deelgenomen, niet in de laatste plaats omdat de auto werd bestuurd door WRC-legende François Delecour. Het was de eerste Porsche 911 in meer dan 30 jaar die deelnam aan een ronde van het World Rally Championship en de enige Porsche ooit die zowel de Rallye de Monte Carlo en Tour de Corse heeft gewonnen.

Vraagprijs

De auto wordt verkocht in een witte kleurstelling voor een vraagprijs van £170,000 – ver beneden de daadwerkelijke kostprijs van deze rallyauto. Het zou ons niet verbazen als de 911 R-GT een toekomstige klassieker blijkt te zijn.

Voor meer informatie: email naar info@tuthillporsche.com of bel: +44 1295 750 514.

(Foto en info: Tuthill Porsche)

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.