Te koop: Nederlandse RUF BTR-3 Motronic

We zijn, zoals het een echte petrolhead betaamt, verliefd op de Yellowbird, zoals jullie afgelopen weekend konden lezen in ons artikel over de Gruppe C Turbo RUF. Maar er zijn meer begerenswaardige RUF’s op deze wereld, en we stuitten via een tip toevallig op eentje die te koop staat.

De godfather der RUF BTR’s

De Gruppe B Turbo RUF, oftewel de RUF BTR, is één van de eerste creaties van RUF, op basis van de in 1977 uitgekomen Porsche 930. De 3,3-liter turbomotor werd opgeboord naar een 3,4-liter en de turbodruk verhoogd naar 0.9 bar. RUF wist er maar liefst 375 pk’s uit te slepen. In 1983 kwam de BTR voor het eerst op de markt. In 1987 kwam de BTR Stage 3 Motronic uit, die het met ‘slechts’ 408pk mocht doen. De auto werd later eveneens uitgerust met 6-bak. Een topsnelheid van 330km/u per uur was iets waar je je als RUF-eigenaar niet voor hoefde schamen.

Hoewel er veel 930’s alleen optisch zijn omgebouwd tot BTR d.m.v. een bredere bodykit en speciale velgen, stuitten we dus op een BTR Stage 3 zoals ie hoort te zijn, en nota bene van coureur Gosse Stielstra geweest. De auto is in 2007 naar de andere kant van de oceaan verscheept, waarna de huidige eigenaar hem in september 2011 kocht.

Waarom de auto zo vaak van auto wisselde de laatste 5 jaar is ons een raadsel. Het kan niet zijn omdat de auto saai is, integendeel. Je moet flinke ballen hebben om deze auto in toom te houden, laat staan dat je er fatsoenlijke prestaties in neer kan zetten. Geen auto voor mietjes dus, maar gaaf is ie wel.

Klik hier voor de advertentie, en omdat we het niet konden laten, hier voor een tof filmpje.

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.