Te koop in Nederland: Porsche 718 RSK Spyder

Raak niet al te opgewonden bij het lezen van de kop, want voor nog geen 30.000 euro koop je anno nu echt geen originele 718 meer. Het betreft een replica en zoals zovelen diende een Volkswagen Kever als basis. De vraag is: vinden we ‘m mooi?

De originele 718 RSK Spyder is pure eyecandy. En zeldzaam bovendien, want er werden slechts 35 exemplaren van gebouwd. De prijs destijds? 8000 dollar. Een getal dat in schril contrast staat met wat een puike RSK Spyder tegenwoordig doet. Drie jaar terug werd er nog eentje afgehamerd op 3,1 miljoen dollar. En, vergeef me de speculatie, met de immer voortdurende Porsche-craze op de klassiekermarkt, kan het niet anders of deze auto is een flinke bult geld meer waard.

De RSK die in eigen land aangeboden wordt op Marktplaats.nl staat op Kever-basis (van 1974) en wordt aangedreven door een 1300 cc blokje. De auto werd afgebouwd in 2011 en sindsdien is er volgens de aanbieder slechts vijfhonderd kilometer mee gereden. Geen zilvergrijs plaatstaal voor deze rakker, maar een glanzend zwarte lak.

Vanbuiten is de gelijkenis aardig, vanbinnen minder. Het dashboard lijkt in de verste verte niet op dat van het origineel en daarbij kende de originele 718 geen tunnel en al helemaal geen beklede. Het blijft een replica, maar vaak valt of staat die met de details en daar laat deze jongen een paar steken vallen, mijns inziens. Al moet gezegd: het ziet er allemaal verzorgd uit.

Wat zeggen jullie? 30k waard of niet? Bekijk meer foto’s op Marktplaats.

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.