Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Op dit blog gaat onze aandacht met enige regelmaat naar merken als Emory Motorsports, Singer en RWB, merken die zich bezig houden met reimagination. Een merk dat inmiddels in datzelfde rijtje geschaard mag worden, is wat ons betreft Kaege Retro. De Duitse Roger Kaege zet als onafhankelijk Porsche-specialist zijn verbeelding van de perfecte Porsche neer.

Als basis voor de reimagination van Kaege dient de Porsche 993, de laatste en meest uitgebalanceerde luchtgekoelde 911. Zo’n 993 stond kennelijk al een tijdje stof te vergaren bij Kaege, omdat deze naar eigen zeggen weinig significant oogde. Ergens werd besloten om de auto te geven wat deze verdiende: een klassiek look die past bij de technische uitmuntendheid van de 911.

Het resultaat? Een auto met een krachtige en luchtgekoelde 3,6-liter boxermotor met bijna 300 pk die amper 1.200 kg weegt, ruim 200 kg minder dan de 993 in z’n originele vorm weegt. Een auto die ondanks de relatief moderne techniek oogt als een zeldzame klassieker. En dan hebben we nog niets gezegd over hoe breed en laag de auto is, en hoe goed de driedelige Fuchs-velgen ‘m staan.

We vertellen de echte liefhebbers waarschijnlijk niets nieuws, want de Keage RETRO 911 verscheen in maart dit jaar al in de spotlights. Maar deze bijzonder fraaie video frist ons geheugen weer even op. De voice-over is van Roger Kaege zelf, die tussen de fraaie muziek en oorverdovende motorklanken door vertelt wat hem inspireerde tot het bouwen van deze auto. Na het zien kunnen wij eigenlijk alleen nog maar denken. SHUT UP AND TAKE OUR MONEY!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.