Porsche is 911R-speculanten zat. Geen kans meer op speciale Porsches

Porsche is klaar met speculanten die dik geld verdienen aan het ‘flippen’ van auto’s als de 911R. Dat laat het bedrijf weten bij monde van Andreas Preuninger.

In een interview met Car and Driver laat de baas van de GT-afdeling van Porsche weten helemaal klaar te zijn met speculanten die denken een snel een smak geld te verdienen met exclusieve limited-editie modellen als de 911R. Preuninger: “het idee dat mensen onze auto’s kopen om er geld aan te verdienen, bevalt mij niet. Dat was nooit onze intentie. Het idee van een productielimiet is niet dat de auto daardoor meer waard wordt. We willen geen geld gaan leggen op het dak van elke auto die de fabriek verlaat.”

Tekst gaan verder onder foto.

GT3 4.0

Porsche lijkt daarmee een beetje terug te komen op het idee van een auto als de 911R. Temeer omdat de nieuwe – optioneel handgeschakelde – GT3 opvallend veel overeenkomsten vertoont met de 911R. Tot groot ongenoegen van menig R-bezitter. Want juist die 4.0-liter motor in combinatie met een handbak is wat die auto speciaal maakt. “Als ik zeg dat we geen beleggingsfonds zijn, heb ik het tegen mensen die roepen dat we een auto aanbieden met eenzelfde versnellingsbak als de R”, zegt Preuninger tegen Car and Driver. “Als er een vraag is naar dat soort auto’s, dan moeten wij die als bedrijf beantwoorden.”

Astronomisch

Porsche stuurt dus weg van duistere ‘flippers’ die de prijzen van de R tot astronomische hoogte speculeerden. “Als je auto’s flipt, is het logisch dat je niet op de lijst komt te staan voor de volgende speciale auto. […] Dat lijkt me wel zo eerlijk.”

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

3 reacties

  1. Goed zo, het moet gaan om een mooie beleving bij de auto en liefst veel plezier met de auto. Niet om winstbejag.

  2. Hoe denkt Porsche te kunnen controleren of jij je Porsche uberhaupt hebt verkocht en tegen welke prijs? Ik heb wel moeite met het toewijzingsproces van de 991 R. Ga maar na wie er in Nederland voor in aanmerking kwamen…

    1. Eens, lijkt me erg lastig. Aan de andere kant zijn de 911R’s die wél publiekelijk aangeboden werden, niet moeilijk te vinden. Lijkt me eenvoudig te achterhalen wie daar de eerste eigenaar van was. Signaal van Porsche dat het ze dwars zit, is wel gezond, lijkt me.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.