Gestrande Rijkspolitie 911 rijdt toch mee met Streetgasm 2000

Het had niet veel gescheeld of de Porsche 911 GT3 in Rijkspolitie-uniform van Streetgasm-organisator Maurice Hartsuiker had zijn eigen feestje gemist. Vorige week zondag, op weg naar Supercar Sunday, moest @mrstreetgasm zijn bolide aan de kant zetten. Een engineswap was noodzakelijk en de kans dat dat op tijd zou kunnen gebeuren vóór de start van Streetgasm eerder vandaag, leek uitgesloten.

Om die reden regelden Roel Hoefnagels en Mark Wegh van Porsche Centrum Gelderland een Porsche 911 Turbo voor de gedupeerde Hartsuiker, terwijl hij zijn strakgewrapte GT3 afstond aan PCG ter reparatie. “Die heb ik, zoals je ziet, helemaal gewrapt in Wegenwacht Porsche Gelderland,” lacht Hartsuiker. “Ook als ode aan hun.”

Afgebroken klep

De rally-organisator legt uit wat het euvel was. “Er bleek een klep afgebroken te zijn, waardoor de complete motor vervangen moest worden. En dat een maand na aflopen van de fabrieksgarantie. Pech en bad luck, vlak voor de rally.”

Tot gisteren zijn telefoon ging. “Ik nam op en hoorde aan de andere kant van de lijn Mark Wegh vertellen dat hij een verrassing voor me had. De GT3 was klaar.” Dat ging niet zonder slag of stoot. De mannen van Porsche Centrum Gelderland hebben eigenhandig een nieuwe motor gehaald, gesleuteld als gekken en de auto met nieuwe motor zelfs nog ingereden, zodat Hartsuiker zijn bolide naar hartelust kan gebruiken tijdens Streetgasm 2000.

Dag en nacht doorgewerkt

“Ze hebben mijn auto opgehaald en er vervolgens dag en nacht aan doorgewerkt om die auto op tijd voor de rally nog af te krijgen. Ik vind het heel bijzonder dat ze dit gedaan hebben, supercool van ze!”

Streetgasm 2000 is vandaag daverend van start gegaan en geloof ons, de GT3 van Hartsuiker is niet de enige te gekke Porsche in de vloot. Volg alle avonturen via Instagram en Facebook.

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.