Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Porsche maakt zich op voor een productoffensief in het SUV-segment. Nog dit jaar wordt het doek getrokken van de volledig nieuwe Cayenne. Voor volgend jaar staat de facelift van de Macan op het programma.

Belangrijk

De Macan is in korte tijd een belangrijke auto geworden voor de Duitse autobouwer. Zo noteerde Porsche in 2016 een totaalverkoop van 237.778 auto’s wereldwijd, waarvan iets minder dan de helft – 95.642 stuks – op het conto van de kleine SUV kon worden bijgeschreven.

Het is dus van belang dat Porsche de auto bij de tijd houdt, vooral ook gelet op de indrukwekkende concurrentie in de vorm van de verrassend goede Jaguar F-Pace, de verfrissende Alfa Romeo Stelvio en de prachtige Range Rover Velar.

Je zou het wellicht niet zeggen, maar Porsche’s jongste toevoeging aan het modelgamma is alweer zo’n drie jaar oud. Tijd dus voor de gebruikelijke opfrisbeurt die gemiddeld genomen zo’n halverwege de 7-jarige levensduur van een Porsche model volgt.

Opfrisbeurt

De foto’s laten precies dát zien: een kleine facelift rondom de bumpers en lichtunits aan beide zijden van de auto, waarbij aan de achterzijde een LED-strip over de gehele breedte zal debuteren – een knipoog naar de laatste Panamera. Ook lijkt de nieuwe Macan te gaan beschikken over de brede nieuwe grille die ook de kersverse Cayenne zal sieren.

Wij verwachten de nieuwe Cayenne in september in Frankfurt. Voor de nieuwe Macan moeten we ten minste wachten tot de autotentoonstelling van Genève in 2018.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.