Porsche met drie Porsches 911 RSR naar Le Mans 2018?

Porsche overweegt in 2018 maar liefst drie auto’s af te vaardigen naar de GTE-Pro klasse van de 24 uur van Le Mans. Het is een eerste zichtbare resultaat van Porsche’s grotere nadruk op de GT-racerij.

Eerder deze zomer maakte de Duitse fabrikant bekend een punt te zetten achter haar LMP1-programma. De middelen die hiermee vrijkomen zijn beschikbaar voor andere motorsport-activiteiten, waaronder een versterkt GT-programma in onder meer het FIA World Endurance Championship – waarvan de 24 Uur van Le Mans onderdeel uitmaakt.

Daytona en Sebring

De baas van Porsche Motorsport, Dr. Frank-Steffen Walliser, liet zich ook ontvallen dat een derde deelnemer wordt overwogen voor andere klassieke langeafstandsraces, waaronder de Rolex 24 van Daytona en Mobil 1 12 Uur van Sebring.

Een factor in dit verband is het plotselinge overschot aan fabriekscoureurs in de Porsche-gelederen. Door bij selecte races een derde 911 RSR in te zetten kunnen de sterren van het LMP1-programma, waaronder Nick Tandy en Earl Bamber, een stoeltje behouden.

IGTC en Blancpain

Definitieve besluiten zijn nog niet genomen. Naast aanvullende middelen voor de klassieke langeafstandsraces en het WEC, ligt ook de deelname aan een aantal andere kampioenschappen als optie op tafel.

“We hebben een voorstel op tafel liggen en een aantal ideeën over hoe we onze GT-activiteiten kunnen versterken”, aldus Walliser. Andere opties zijn naar verluidt de Intercontinental GT Challenge en de Blancpain Endurance Series. De Raad van Bestuur van Porsche neemt binnen enkele weken een besluit.

 

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.