Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Porsche zal binnen nu en tien jaar een volledig elektrische sportwagen bouwen. In een interview met Evo onthulde het bestuurslid van Porsche voor onderzoek en ontwikkeling, Michael Steiner, dat een volledig elektrische auto eraan zit te komen.

Het is echter onwaarschijnlijk dat de nieuwe elektrische auto gebaseerd zal zijn op de iconische sportwagen van het merk, de 911. Steiner liet los dat de nieuwe auto waarschijnlijk kleiner zal zijn dan de 911: “We hebben eerder een prototype getest op basis van de vorige generatie Boxster.”

Power to weight

Steiner schetste dat Porsche twee grote uitdagingen te wachten staat bij het ontwikkelen van een volledig elektrische sportwagen. Enerzijds dient het bereik van elektrische voertuigen toe te nemen, en anderzijds moet het gewicht van de accu’s en aandrijflijn omlaag.

Steiner: “Het is een kwestie van power to weight. Maar het zal nog maar een paar jaar duren voordat deze verhouding tussen vermogen en gewicht, vanuit ons oogpunt, in orde is.” De Duitser was niettemin zeker dat Porsche deze uitdaging binnen het komende decennium weet te beslechten.

Mission E

Veel van die vooruitgang is te danken aan de volledig elektrische Mission E. Het concept van de elektrische sedan werd al in 2015 getoond op de autosalon in Frankfurt en zal voor het eind van dit decennium op de weg te zien zijn.

(Bron: Evo)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.