Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Replica’s van Porsche 356 Speedster op basis van een Volkswagen Kever hebben we vaak genoeg gezien. Geen nood, het Amerikaanse Stärke bouwt voor jou een Speedster op basis van een Boxster.

356 Speedster

De Stärke Speedster is daarmee veel meer een ‘echte’ Porsche dan zo’n Volkswagen 356. Geïnteresseerden hebben de keuze uit een aantal uitvoeringen, van de Speedster CS (Classic Series) tot de Speedster Carbon Fibre ‘Outlaw’. Juist, volledig van koolstofvezel. Het resultaat is een auto die eigenlijk veel meer weg heeft van de 356-lookalike van het Franse PGO, dan van een echte speedster. Dat de Boxster als basis dient, is duidelijk te zien aan raamstijl, spiegels en interieur.

Boxster

Ook de motor van de Stärke komt uit de Boxster, maar is opgeboord tot 3,7-liter. Daarmee is de Speedster wel 350 pk sterk (of moeten we stärk zeggen?). Goedkoop is ‘ie niet. Prijzen beginnen bij zestigduizend dollar, zo’n 51 duizend euro. Dat is zonder de donorauto, natuurlijk. Je kunt het zo bont maken als je wilt, want voor een Speedster in koolstofvezel betaal je bijna 130 duizend euro. Daar kun je een hele leuke échte Porsche voor kopen.

Of er überhaupt Boxsters geofferd worden voor deze creatie valt te bezien. Erg realistisch zijn de foto’s allemaal niet.

.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.