Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Porsche heeft bij zijn stalgenoot aangeklopt voor 200 miljoen euro in de nasleep na Dieselgate. Het merk uit Stuttgart eist een schadevergoeding van Audi, de fabrikant van de van sjoemelsoftware beschuldigde dieselmotoren. Dat meldt Bild.

Sjoemelsoftware

Vrijwel alle dieselmotoren die in de Macan, Panamera en in de vorige Cayenne zitten, zijn ontwikkeld door Audi. In november 2015 gaf Audi al toe dat de 3-liter V6-diesel uitstoottests kon herkennen en omzeilen om zo resultaten positief te beïnvloeden. Of de nieuwe 4-liter V8-diesel uit de Panamera ook schuldig is, weten we nog niet. Uit voorzorg is de motorisering voorlopig echter niet leverbaar, totdat duidelijk is of ook die motor sjoemelsoftware gebruikt.

Wolfgang Hatz

Porsche eist van Audi een compensatie voor juridische kosten en voor de kosten van retrofits aan de 3-liter diesels, in totaal een groffe 200 miljoen. Een woordvoerder van Porsche A.G. wilde nog niets over de kwestie kwijt, maar acties als deze zijn hoogst ongewoon binnen de VAG-groep. Eerder deze maand werd voormalig R&D-baas Wolfgang Hatz gearresteerd, de vierde arrestatie in het onderzoek naar de dieselfraude. Voordat hij bij Porsche aan de slag ging, was Hatz verantwoordelijk voor de ontwikkeling van motoren bij de VAG-groep. Het laatste woord over Dieselgate is dus zeker nog niet gezegd.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.