Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dat er – ook als luxemerk – flink wat valt te verdienen met SUV’s bewees de Cayenne ruimschoots. Dat de wereld ook trek heeft in vierdeurs sedans van diezelfde luxemerken, benadrukt de Panamera ook graag. Niet vreemd dus dat Lamborghini goed kijkt naar zusterbedrijf Porsche. Eerst met de Urus – Lambo’s eerste SUV sinds de LM002 – en in de nabije toekomst met een sedan. Op basis van, jawel, de Panamera.

Tenminste, dat ligt aardig in de lijn der verwachting. Lamborghini teasede negen jaar geleden al met het vierdeurs Estoque-concept, maar het plan werd op de lange baan geschoven. Nu de Urus een feit is, wordt gekeken naar de volgende nieuwe markt. En daar komt de Panamera om de hoek kijken.

Porsche heeft met de Panamera namelijk een perfecte basis gelegd voor een sportieve sedan. En daar kan Lamborghini dankbaar gebruik van maken. Autocar meldt dat Lamborghini inmiddels serieus bezig is met het vierdeurs-idee, en dat de daadwerkelijke auto gepland staat voor 2021. Daarnaast meldt het Britse medium dat Lamborghini werkt op basis van het MSB-platform. Hetzelfde platform als de Porsche Panamera en de Bentley Continental GT.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.