Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Walter Röhrl vertikt het om met de nieuwe Porsche GT2 RS een poging te doen voor het ronderecord op de Nürburgring. Dat vertelt de Porsche-veteraan aan Drive.

GT2 RS

De GT2 RS en andere moderne supercars zijn gewoon te snel en hebben niet genoeg downforce in vergelijking met echte racewagens. Röhrl: “er is geen ruimte om een foutje te maken. Dat is een slecht ding.” De Nürburgring is een bijzonder snel circuit, waar de bomen schrikbarend dicht langs de baan staan. “Met een auto als de GT2 RS haal je bij Schwedenkreuz de 295 km/h. Bij Fuchsrohre kun je de 270 km/h aantikken. Op die plekken staan alle ongelukken van de afgelopen twintig jaar mij bij.”

File

Tot nu toe werden alle snelle Porsches door Röhrl over de ‘Ring gejaagd. Aan dat tijdperk komt volgens de Duitser nu een einde. Beticht de zeventig jaar oude Röhrl er echter niet van angstig te zijn geworden. “Ik stop niet omdat ik bang ben voor ongelukken, maar omdat het me gewoon heel lang duurt om van mijn woonplaats naar de Nürburgring te gaan. De afgelopen twintig jaar duurde dat maar vier uur. Ik doe er nu gewoon acht uur over!” Zelfs de snelste man van de ‘Ring staat gewoon in de file.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.