Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Met een tweede en derde plek heeft het Porsche LMP Team afgelopen weekend afscheid genomen van het FIA World Endurance Championship. De overwinning in de 6 Uur van Bahrein ging naar het team van Toyota.

Op vrijdag waren het Neel Jani (Zwi) en Nick Tandy (GB) die op de valreep nog de 20e pole position van de Porsche 919 Hybrid in de wacht sleepten. Samen met André Lotterer (Dui) mochten ze de race op zaterdag van de eerste startplek aanvangen, terwijl Earl Bamber (NZ), Timo Bernhard (Dui) en Brendon Hartley (NZ) – het trio dat twee weken geleden in Shanghai als wereldkampioen werd gekroond – zich als derde kwalificeerden voor de afscheidsrace van de Porsche 919 Hybrid.

Incidenten

Op zaterdag waren de rollen omgedraaid en waren het de kersverse wereldkampioenen die in de auto met startnummer #2 hun teamgenoten in Porsche #1 aftroefden in wat een emotionele finale van het seizoen 2017 was. Een race die bovendien met incidenten was gevuld.

Bamber, Bernhard en Hartley waren al vroeg in de race betrokken bij een incident, maar vochten zich op indrukwekkende wijze terug naar de tweede plaats.

Daarbij profiteerde het drietal ook van het feit dat de auto van Jani, Lotterer en Tandy schuldig was aan een aanrijding met de Gulf Porsche 911 RSR en een daarvoor een stop & go penalty kreeg opgelegd. Lotterer wist op weg naar de derde eindklassering niettemin de snelste raceronde op zijn naam te schrijven.

Succesvol hoofdstuk

Met de race in Bahrein komt één van de meest succesvolle hoofdstukken uit Porsche’s motorsportgeschiedenis ten einde. Vanaf 2015 behaalde het Porsche LMP Team drie opeenvolgende Le Mans overwinningen, plus drie opeenvolgende wereldkampioenschapstitels bij de fabrikanten, terwijl de Porsche 919 Hybrid haar coureurs ook driemaal de wereldkampioenschapstitel schonk.

Sinds het debuut van de 919 Hybrid in 2014 won het prototype precies de helft van alle races waaraan het deelnam: 17 overwinningen uit 34 races. Zeven daarvan waren dubbelzeges. Verder werden 20 pole positions behaald en schreef de vooruitstrevende Porsche 13 keer de snelste raceronde op haar naam.

Nu staat het team van Vice-President Fritz Enzinger en teambaas Andreas Seidl voor de nieuwe uitdaging: er zorgen dat Porsche klaar is voor deelname aan het Formule E kampioenschap per eind 2019.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.