Komende tien jaar geen elektrische 911 – ze weten het zeker, denken ze

De Porsche Cayenne en de Panamera zijn al beschikbaar als plug-in hybrides. Ook voor de 911 zou een hybride-aandrijving in ontwikkeling zijn. De reden is simpel, zo stelt CEO Oliver Blume in een interview met Autocar: er is vraag naar en Porsche heeft de technologie dankzij zijn Le Mans-avontuur al in huis.

Hybride? Misschien

De nieuwe 911 is al regelmatig gespot tijdens tests en we weten inmiddels dat er mogelijk hybridetechniek onder de motorkap verstopt is. Blume benadrukte echter dat de 911-hybride nog lang niet zeker is. Ja, er wordt me getest, maar het is voor Porsche nog niet duidelijk of het extra gewicht van de accu’s de prestaties niet teveel in de weg zit.

Elektrisch? Nein!

Daarnaast had de Duitser meer goed nieuws: de komende 10 tot 15 jaar hoeven we geen 911 zonder verbrandingsmotor te verwachten. In andere woorden: een volledig elektrische Porsche 911 staat niet op de planning voor 2030. Wil je die elektrische Porsche wel, dan kun je dus beter gaan sparen voor een Mission E.

Wendelin Wiedeking

Tenminste, als ze bij Porsche niet terugkomen op hun beloftes. Tijdens een van mijn eerste journalistieke reizen stond ik twee meter van toenmalig topman Wendelin Wiedeking af toen hij plechtig beloofde nooit dieselmotoren in Porsches te gaan stoppen. Hadden ze toen ook maar woord gehouden…

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.