Video: Spectaculaire Gunther Werks 400R getest

Denk je ‘911 maar dan beter’, dan denk je aan RWB en Singer. En aan Gunther Werks. Want de Amerikanen achter deze ‘400R’ beweren dat ze een GT3 RS-versie hebben gebouwd op basis van een 993. Die auto moest natuurlijk getest.

YouTubekanaal /DRIVE ging met het 400 pk-sterke beest aan de slag. Alleen al het magistrale uiterlijk van de auto zorgt voor een lach op het gezicht van de bestuurder. Hij is breed, heftig en laag. En knalrood.

Gunther Werks CEO Peter Nam vertelt dat hij het gemis van een luchtgekoelde GT3 RS wilde opvullen en dat dit het resultaat is van die wens. De Amerikanen hadden voor ze begonnen al veel ervaring met koolstofvezel en konden om die reden 80 procent van de auto zelf bouwen.

Gunther Werks bouwt slechts 25 exemplaren van de 400R. De bouw van één auto neemt ongeveer zeven tot negen maanden in beslag. Wil je er eentje, dan moet je een originele 993 Carrera 2 aanleveren en minimaal 525.000 dollar op de toonbank leggen. Ga je mad op de opties, dan loopt dat bedrag al snel op tot ruim over de zes ton.

De hamvraag blijft: is zo’n omgebouwde 993 zes ton waard? Aan het magistrale geluid zal het niet liggen.

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.