Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Porsche is binnen de VW-groep de aangewezen partij om een platform te ontwikkelen voor elektrische supersportwagens. Hierop kunnen in de toekomst ook auto’s van Audi en Lamborghini worden gebouwd.

Sportief elektrisch

Volkswagen deelde afgelopen september mee dat het maar liefst 80 geëlektrificeerde modellen wil introduceren rond 2025. Daarvan moeten er zo’n 50 puur elektrisch zijn. Uiteraard horen daar ook sportieve modellen bij en Porsche krijgt de taak om hiervoor een platform te ontwikkelen. Het is het derde platform voor elektrische auto’s van de Volkswagen Groep. Eerder maakten we al kennis met het MEB- en PPE-platform van het concern.

Terzo Millennio

Officieel gaat het om ‘een nieuwe technische basis voor elektrische sportwagens met twee deuren en voor elektrische supersportwagens’. Dat heeft een verantwoordelijke van de VW-groep verklapt aan Automotive News. Het nieuwe platform, dat de naam SPE krijgt, zou ook worden gebruikt door Audi (voor een eventuele elektrische R8) en Lamborghini, dat recent nog de elektrische conceptcar Terzo Millennio (Italiaans voor ‘derde millennium’) onthulde.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.