Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sinds begin dit jaar druppelt de Porsche 911 GT2 RS langzaam maar zeker ons land binnen. De eigenaren die er nu eentje in hun bezit hebben, kunnen in hun handjes wrijven. De prijzen op de tweedehandsmarkt beginnen langzaam maar zeker te exploderen.

Op dit moment staan er zes op Nederlands kenteken, tegen een minimale nieuwprijs van 354.500 inclusief belastingen. Da’s een fractie van wat je er op dit moment kunt vragen als je ‘m doorverkoopt. In Nederland staan er op dit moment geen te koop, maar internationaal begint het aantal gestaag te groeien.

Tweedehands Porsche 911 GT2 RS

Om een tweedehands 911 GT2 RS te bemachtigen via de tweedehandsmarkt moet je minimaal 420.000 euro op tafel leggen. Daar krijg je een rode 911 voor, compleet met Weissach-pakket, Bose-geluidsinstallatie, liftsysteem en slechts 15 kilometer op de teller. Minor detail: hij staat in Estland en moet dus nog op transport én ingevoerd worden.

Bijna 6 ton

De prijzen lopen daarna hard op, met een vrij heftige 580.000 euro als maximum. De auto in kwestie is zwart, maar moet nog geleverd worden. Hij staat – als ‘ie eenmaal is geleverd – in Italië, dus ook voor deze auto geldt dat hij nog richting Nederland moet komen en dat ‘ie nog op Nederlands kenteken gezet moet worden. Als je dat wilt, natuurlijk.

Wel of geen Weissach?

Als we even een speculatief zijpaadje mogen inslaan: alle 911 GT2 RS’en die op dit moment te koop staan, zijn uitgevoerd met het Weissach-pakket. Natuurlijk, dat maakt ‘m 30 kilo lichter, maar als iedere GT2 RS die wordt besteld het optionele Weissach-pakket heeft, is het niet per se de optie die je auto op lange termijn waardevol maakt. Immers; van de 964 RS is nu de Touring-variant de duurste uitvoering omdat iedereen destijds voor de hardcore versies ging.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.