Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zo’n 100 kilometer ten zuiden van Milaan in een klein dorpje met de naam Castell’Arquarto. het is al meer dan 1000 jaar oud en nodigt u uit om de sfeer te proeven van raceauto’s uit de 50’er en 60’er jaren. Toegang is gratis voor de toeschouwers en de deelnemende automobielen betalen een klein bedrag om aan de start te verschijnen, mits hun automobiel voldoet aan alle criteria.

Heuvelklim

Vernasca Silver Flag is geen evenement uitsluitend en alleen voor ultra-rijke deelnemers. Het is een ‘down to earth’ evenement, een dynamisch concours om historische raceauto’s te tonen, te rijden en te conserveren. Het is de reïncarnatie van de fameuze heuvelklim die er tussen 1953 en 1972 plaatsvond. De ‘Club Piacentino Automotoveicoli d’Epoca’ is de organisator van dit evenement en deze organisatie schuwt PR en promotie en probeert het evenement zelfs klein te houden. Geen mega sponsoren dus, maar alleen maar ontspannen deelnemers en autosport-enthousiastelingen.

Stratos

Een blik op de maximaal 200 in te schrijven automobielen: Abarth SE010 2000 Sport, Alfa Romeo 33.2 Daytona, Fiat 525 SS, Lancia D25, Maserati 8CM, Alfa Giulia TZs, Ferrari 750 Monza Scaglietti Spider, Lancia Stratos HF en nog veel meer bijzondere auto’s worden tussen de bistro- tafels, parasols en barretjes tentoongesteld.

Politie

Wie kunt u daar zo maar tegen het lijf lopen? Arturo Merzario met een Alfa Romeo 33 Daytona, tweevoudig World Rally Kampioen Miki Biasion met de Lancia Delta S4, Teo Fabi (F1 coureur voor de teams van Toleman, Brabham en Benetton) aan het wiel van een ELVA. Zeldzame sport- en race auto’s en oude Formule 1 auto’s van Alfa Romeo, Abarth, Matra, Brabham, BRM, Lotus en nog veel meer zijn een lust voor het oog. Wij adviseren u ten strengste om de 23e editie in de agenda te zetten en geloof het of niet: zelfs de Italiaanse politie is uw vriend dit weekend!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.