Nieuwe Porsche 911 GT3 RS zet tijd van 6:56.4 op de Nordschleife

Met de nieuwe 911 GT3 RS heeft Porsche een sub seven auto afgeleverd. Het groene kanon lapt de Nürburgring-Nordschleife in minder dan zeven minuten. Maar een nieuw ‘Ringrecord zat er helaas niet in.

Wel is de 991.2 GT3 RS 24 hele seconden sneller dan z’n voorganger. De snelste ronde werd gereden door de 29-jarige Porsche-coureur Kévin Estre, die een knappe tijd van 6 minuut, 56 seconden en 4 honderdsten wist neer te zetten. Met die tijd voegt de GT3 RS zich bij een select clubje Porsches dat de Groene Hel overleeft in minder dan zeven minuten. Alleen de 918 Spyder en de GT2 RS deden dat eerder.

Sneller dan de 918 Spyder

Die laatste is regerend ‘Ringkampioen met een tijd van 6:47.3. De Lamborghini Huracán Performante volgt niet ver daarna met 6:52.01. Funfact: de nieuwe GT3 RS geeft de 918 Spyder klop, door een tijd neer te zetten die 0.6 seconden sneller is dan die van de hypercar. Geen extreem verschil, maar als je je bedenkt dat je voor het geld van één 918 Weissach in totaal drie nieuwe GT3 RS’jes kunt kopen toch best een geinig weetje.

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Eén reactie

  1. Wat wel opmerkelijk is aan deze video is het volgende: Dit is een officiele Fabrieksvideo, waarbij we zien dat de coureur de auto continu in het rode toeren-gebied jaagt. Als je dat , als klant van de Firma Porsche, met je eigen Porsche doet, vervalt direct de garantie. De auto kan dan, vanwege ‘overtoeren’, niet meer in de Approved-garantie. Kennelijk meten ze met twee maten…………

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.