Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Als het om Porsche gaat, is betrouwbaarheid toch het sleutelwoord dat in elke eerste zin terugkomt. Niet voor niets is het merk in rally’s zo geliefd. Je gaat goed voorbereid op pad, alles is gecontroleerd, je geeft de monteur aan dat jouw auto er weer klaar voor is en dan worden de droom en de aanstaande rally en de start van morgen gewoon verpest door een poreuze benzineslang.

Machteloos

Wie denkt daar nu vooraf aan? We kunnen ons het machteloze gevoel goed voorstellen van de eigenaren van deze klassieke 911. Wanneer de brand eenmaal geconstateerd is, tikken de seconden snel weg en is er in de regel geen houden meer aan. In de stress is de brandblusser ook niet altijd meteen gevonden of klaar voor gebruik – als deze überhaupt al aanwezig was.

Ander exemplaar

Dit overkwam de klassieke 911 van Wytze van Leuveren en Rutger Kwant in aanloop naar de Tulpenrally. De auto brandde volledig uit, zonder lichamelijke kwetsuren van beide coureurs gelukkig. En ondanks het verdriet en verlies van de 911 kreeg het zeer teleurgestelde team een andere 911 aangeboden van mede-rijder George Banken, zodat zij alsnog aan de start konden verschijnen.

Check!

De foto’s doen je gemoedsrust zeker geen goed, maar laat toch ook weer zien dat een oppervlakkige controle ontoereikend kan zijn en dat er nog vaker met de door onze gekoesterde Porsches gereden moet worden. Zoals een vriend van mij zei, en ook hij heeft al jaren rally-ervaring: “Benzineslangen checken! Nooit gedaan maar ga ik wel snel doen.”

bron: Rally News

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.