Man bouwt Porsche 911 (964) om tot hotrod met V8

Men neme een Porsche 911 van de generatie 964. Om deze vervolgens om te bouwen tot een hotrod met een V8. Dat klinkt als heiligschennis. En eerlijk gezegd is het dat ook een beetje.

Toch besloot de Franse hotrodder Danton Arts Kustoms zijn vingers aan zo’n project te branden. De beste kerel kocht een 964 Carrera 2, demonteerde deze tot op de laatste bout, chopte de top en verplaatste de motorruimte van achteren naar voren. Jazeker, de krachtbron van deze paarse bruut ligt niet langer achterin, maar voorin. De flatsix maakte plaats voor een bulderende achtcilinder, het front werd een flink stuk verlengd, de auto is véél breder en de neus van de auto kreeg een complete overhaul. Zo liggen de koplampen nu binnen de voorwielen.

Het aantal uur wat in deze bouw is gaan zitten is niet mis en alleen al daarom verdient de bouwer een pluim. Maar of het ook mooi is? Zeker de bekleding van het interieur ziet er niet bepaald uit om door een ringetje te halen. Om maar te zwijgen van die raar ogende voorruit. Maar goed, laten we er verder niet al te veel waardeoordelen aan hangen. Want stiekem is ‘ie best gaaf.

Porsche 964 hotrod

Porsche 911 Targa hotrod

Inmiddels is de bouwer alweer met zijn volgende Porsche-project bezig. Zo te zien een hevig gemodificeerde 911 Targa waarbij de achterruit plaats heeft moeten maken voor een rolkooi. Sterker nog, de oorspronkelijke Targa-beugel van de 911 is nu onderdeel van die rolkooi. Als ‘ie af is, zullen we er wederom een berichtje aan wijden.

(Beeld: Instagram)

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.