Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De allereerste Porsche ooit was de 356 ‘No.1’ Roadster. Deze auto werd op 8 juni 1948 geregistreerd. Het model werd door de jaren heen flink gemoderniseerd en gemodificeerd. Porsche brengt nu de originele vorm van zijn eerste sportwagen nu weer tot leven in de vorm van een showcar.

De originele Porsche ‘No. 1’ staat in het Porsche Museum. De auto wijkt echter af van zijn oervorm, want deze veranderde een paar maal op het moment dat hij in andere handen over ging. Bovendien raakte de auto beschadigd, werd gerepareerd, gemoderniseerd en aangepast. Daardoor veranderde zijn uiterlijk, maar hij behield zijn identiteit.

Natuurgetrouw

Porsche is er dankzij geavanceerde technieken in geslaagd om de oervorm van de auto te reconstrueren.Om te beginnen maakten de technici een 3D-scan van het origineel. Deze werd gematcht met scans van originele ontwerptekeningen en foto’s uit het Porsche archief. Dankzij een speciale freesmachine ontstond uiteindelijk een levensgroot model van hardschuim.

Met behulp van originele houten mallen, aluminium plaatwerk en puur vakmanschap kreeg de replica stukje bij beetje de vorm van toen. Ook het lakwerk kreeg veel aandacht. Het origineel is diverse malen opnieuw gelakt. Daarom doken experts van Porsche onder het dashboard op zoek naar de originele lakkleur. Ook de wijzerplaten van het instrumentarium zijn natuurgetrouw en zelfs de matten zijn op ambachtelijke en authentieke wijze geknoopt.

Kernwaarden

De perfect lijkende replica is een showcar zonder motor. Dat neemt niet weg dat hij, net als het origineel, beschikt over de vooras, de stuurinrichting én het stuur van een Kever. In totaal duurde het acht maanden om de replica te creëren. De totstandkoming is historisch verantwoord, maar heeft ook een belangrijke symbolische waarde. Design, rijdynamiek en een lichtgewicht constructie zijn de kernwaarden van de Porsche 356 ‘No.1’. En dat is precies wat hij gemeen heeft met de Porsches van vandaag.

In het kader van het 70-jarig jubileum van Porsche sportwagens is de replica momenteel op wereldtournee:

• June 8 Stuttgart-Zuffenhausen, Germany: Porsche Museum ceremony

• July 12–15 Goodwood, United Kingdom: Festival of Speed

• September 8–9 Vancouver, Canada: Luxury & Supercar Weekend

• September 27–30 Laguna Seca, USA: Porsche Rennsport Reunion

• Until May 31 Berlin, Germany: DRIVE exhibition, Volkswagen Group Forum

• June 9–10 Johannesburg, South Africa: Kyalami racetrack, Sportscar Together Day

• Mid-July through September Stuttgart-Zuffenhausen, Germany: Porsche Museum exhibition

• November 15–25 Guangzhou, China: Guangzhou International Motor Show

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.