Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Het PUUR Porsche Treffen viert zondag 27 mei zijn zevende editie in Best. Wat begon als een klein initiatief, is uitgegroeid tot een van de grootste Porsche-events van Europa. Het treffen trekt jaarlijks zo’n 2.000 Porsches en duizenden Porsche fans naar de oevers van recreatieterrein Aquabest in Best.

918 Spyder

De bezoekers van het evenement treffen ook dit jaar weer een dwarsdoorsnede aan van wat Porsche tot en met het zeventigste jubileumjaar heeft gebouwd: van vroege exemplaren van de 356 tot de laatste generatie van de 911, maar ook Porsches als de Boxster, Cayman, Panamera, Macan en Cayenne, de 918 Spyder en representanten van de Transaxle modellen 924, 944, 968 en 928.

964-plein

PUUR schenkt dit jaar extra aandacht aan de luchtgekoelde 964, die dit jaar zijn dertigste verjaardag viert. Met de 964 zette Porsche in 1988 één van de belangrijkste ontwikkelingsstappen in de geschiedenis van de 911. Het model was voorzien van een nieuw ontwikkelde 3,6-liter motor die met 250 pk de krachtigste luchtgekoelde boxermotor zonder turbo in de geschiedenis van de 911 was. Ook was het de eerste 911 die voor het eerst leverbaar was met permanente vierwielaandrijving. Tijdens het PUUR Porsche treffen is een speciaal 964-plein ingericht waar eigenaren van dit model hun auto kunnen parkeren. Daarnaast is een aantal bijzondere versies van de 964 te zien dat door Nederlandse eigenaren ter beschikking wordt gesteld.

TV-scherm

Het hart van het terrein is traditioneel gereserveerd voor diverse standhouders. De Beachclub Sunrise op het evenemententerrein is de plaats voor de markt van Porsche gadgets zoals modelauto’s, brochures, en boeken. Ook zijn het restaurant en terras open voor hapjes en drankjes en op een groot televisiescherm zijn alle autosportevenementen live te volgen. Een jury trekt het terrein van Aquabest rond om de fraaiste Porsches te keuren en te selecteren voor het Concours d’Elegance. Aquabest is 100 procent Porsche. Dat betekent onder meer dat alleen Porsches op het evenemententerrein mogen parkeren. Het event in Best duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang bedraagt vijf euro per auto.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.