Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bij RM Auctions wordt binnenkort een zeer unieke en zeldzame zwarte Porsche 356 Speedster geveild. De auto is één van de slechts 1.233 exemplaren die verscheept werden naar de andere kant van de oceaan, en zal naar verwachting tussen de 160.000 en 200.000 dollar opbrengen.

De auto is in uitstekende staat en onlangs nog voorzien van een nieuw afneembaar stoffen dak en vernieuwd tapijt. Het 1.488cc motorblokje, dat een voor die tijd aanzienlijk vermogen van 55pk eruit perste, verkeerd in originele staat. In de jaren ’50 ging dit snoepje over de toonbank voor slechts 3.000 dollar, wie een beetje kan tellen snapt dat de waarde met ruim factor 50 is gestegen. Daar kunnen weinig Porsches tegenop.

Snel verkocht

De Speedster werd in de markt gezet als “kale” variant op de Cabriolet en bleek een doorslaand succes. We zagen onlangs bij Porsche Centrum Gelderland nog een mooi lichtblauw exemplaar voorbij komen, maar die was even snel weer verkocht als hij was binnen gekomen. Geen wonder, want de 356 is al geen dagelijkse kost, en als je een Speedster spot is niet zelden een replica. Kortom, puristisch spul dit, en wat jammer nou dat we die 48 miljoen eurootjes nou niet hebben binnengesleept gisteren…

(Bron/foto’s: RM Auctions)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.