Duitse bank: investeer in een Porsche 911

In hun Oldtimerindex houdt de Duitse Südwestbank de waardestijging van Duitse klassiekers nauwgezet bij. Hun recentste advies: investeer in een Porsche 911.

Heb je een miljoen of meer op de bank, dan is een klassieke auto zeker een interessant beleggingsobject. Aldus de Südwestbank. Om het leven van hun klanten makkelijker te maken, hebben de Südwestbankiers de interessantste auto’s om in te investeren op een rij gezet.

De bank merkte na de crisis dat hun klanten op zoek waren naar alternatieve beleggingsobjecten. Om die reden werd de Oldtimerindex (OTX) in het leven geroepen.

Sinds 2005 verviervoudigde de koers van de OTX, terwijl de DAX – de aandelenindex van de 30 grootste Duitse beursgenoteerde bedrijven – met ‘slechts’ 204 procent stijging ver achterbleef.

Investeer in een Porsche 911

Van alle klassiekers van Duitse makelij was de 911 de hardste stijger binnen de OTX. De bankiers berekenden dat de gemiddelde waarde van een klassieke Porsche 911 gebouwd tussen 1964 en 1989 de afgelopen vijftien jaar met bijna 683 procent is gestegen.

De rest van de top 10 wordt gedomineerd door Mercedes en BMW. De grootste vreemde eend in de bijt op de lijst: de Opel Kadett C, die 134,87 procent in waarde steeg sinds 2005.

Op de achtste plaats treffen we nóg een Porsche aan. Een opvallende. Want waar je eerder misschien een 356 zou verwachten, is het de Porsche 944 die met de eer strijkt. De waarde van de breedgeheupte transaxle is sinds 2005 met 256,32 procent gestegen. De Porsche 356B en 356C zijn hekkensluiter van de top 10.

(Bron: Südwestbank)

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.