Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Porsche maakt zich op voor een nieuw hoofdstuk. De Mission E, de maagdelijk witte conceptcar die in 2015 werd voorgesteld in Frankfurt, wordt zijn eerste elektrische productieauto. In z’n definitieve vorm zal hij Taycan heten. Ook gaat de Mission E Cross Turismo in productie.

De Taycan is het startschot van een heel ander Porsche in de nabije toekomst. Het merk uit Zuffenhausen ziet zichzelf immers in een recordtijd verbrandingsmotoren afzweren. 99,9% elektrisch vanaf 2027, klinkt er. Nogal ambitieus, maar om aan te geven dat Porsche niet per se overdrijft heeft het zonet bekendgemaakt dat ook de Mission E Cross Turismo in productie gaat. Naar verwachting rolt deze opgeruigde Taycan ergens in 2020 van de band.

Maar goed, eerst de Taycan. Op papier is die elektrische vierdeurs-coupé ronduit veelbelovend. En ook nog eens van de eerste schroef tot de laatste bout, want Porsche trekt er miljarden voor uit om tevens het productieproces zo milieu- en mensvriendelijk mogelijk te houden. Een serieuze investering dat allemaal terugverdiend zal moeten worden. Met zo’n 20.000 Taycans op jaarbasis denkt Porsche dat te kunnen realiseren. Een haalbaar doel, gezien de volumes die pakweg Tesla met z’n Model S realiseert. Maar dan moet de prijs eveneens perfect zijn.

Over die prijszetting is zodoende al veel gebrainstormd. Porsche komt uiteindelijk uit op een tarief dat tussen dat van de Cayenne en dat van de Panamera in ligt. Oftewel, ruwweg tussen 75.000 en 90.000 euro. Let wel, dit is volgens Duitse begrippen. In ons land begint de Cayenne bij een ton en de Panamera zit daar zo’n tien mille boven.

Toeval of niet, maar dat is precies waar de Tesla Model S begint, waar Jaguar de (niet zo efficiënte) I-Pace positioneert en waar Audi de e-Tron in de markt zet. Duurder kan natuurlijk ook. Want Porsche zou Porsche niet zijn, mocht het evenmin nog veel duurdere versies aanbieden. Er wordt zelfs gefluisterd dat je de Taycan zonder al te veel moeite door de € 200.000,- zal kunnen laten schieten.

bron: Autowereld.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.