Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Porsche SE, de holding die eigenaar is van Volkswagen, moet rond de 50 miljoen euro terugbetalen. Het bedrijf zou aandeelhouders te laat geïnformeerd hebben met betrekking tot de sjoemeldieselaffaire bij VW.

De rechtbank van Stuttgart veroordeelde Porsche SE omdat het zijn meldingsplicht had geschonden in aanloop naar het VW-dieselschandaal. Topman Martin Winterkorn was destijds topman van beide bedrijven. Porsche SE moet dus niet verward worden met het sportwagenmerk, dat op zijn beurt weer eigendom is van VW.

Advocatenkantoor Nieding + Barth krijgt 3,2 miljoen euro uitgekeerd wegens verliezen van het pensioenfonds van de Britse stad Wolverhampton. De rechtbank kende daarnaast onder meer 44 miljoen euro toe aan investeerders die werden vertegenwoordigd door advocaat Josef Broich.

De aanklagers verwijten Porsche SE dat het in september 2015 aandeelhouders te laat te heeft geïnformeerd over het dieselschandaal en de financiële consequenties voor VW. De beslissingen zijn nog niet definitief. Porsche SE heeft het merendeel van de aandelen in Volkswagen in handen.

Porsche SE verwierp de rechtszaken als ongegrond en had al eerder aangegeven in beroep te gaan. Volgens de rechter had Porsche SE in mei 2014 al een winstwaarschuwing moeten afgeven. Het bedrijf verklaarde echter dat er een geheimhoudingsplicht bestond tussen de directies van de twee bedrijven, zodat topman Winterkorn Porsche SE niet hoefde te informeren over zaken die bij VW speelden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.