Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Een rechtbank in Duitsland heeft voor het eerst sportwagenfabrikant Porsche veroordeeld tot het terugnemen van een gemanipuleerde dieselauto. Het Landesgericht Stuttgart kwam tot dit vonnis. Porsche gaat in hoger beroep.

In dit specifieke geval gaat het om een ​​Porsche Cayenne Diesel met Euro 6 zescilinder motor en een vermogen van 262 pk. Volgens documenten in bezit van de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung had een vrouw geëist dat Porsche haar auto (gebouwd in 2014) zou terugnemen en dat de aankoopprijs zou worden terugbetaald minus een redelijke vergoeding voor het gebruik.

De rechters in Stuttgart waren het met de vrouw eens. Porsche had volgens hen een ontoelaatbaar manipulatie-instrument in het voertuig geïnstalleerd en zodoende immoreel gehandeld. Voor de eigenaresse van de auto bestond daardoor het risico dat het Kraftfahrtbundesamt de auto zou verbieden om op de openbare weg te rijden. Volgens de rechtbank is de schadevergoeding het gevolg van de veronderstelling dat de klager het voertuig niet zou hebben gekocht als zij daarvan op de hoogte was geweest.

Nu moet Porsche het voertuig terugnemen en de automobilist ongeveer 59.000 euro terugbetalen plus een rente van vijf procent. Dit komt overeen met de aanschafprijs van de Porsche Cayenne, minus een vergoeding voor het gebruik van de auto in de afgelopen jaren. Porsche wil juridische stappen ondernemen tegen het vonnis. Het sportwagenmerk heeft sinds het najaar van 2017 al software-updates doorgevoerd die het probleem hebben geëlimineerd.

bron: AD.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.