Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De diefstal, verkoop en aankoop van een oldtimer Porsche 356 speedster replica in België breekt een viertal zuur op. De rechter veroordeelde hen tot celstraffen van één tot twee jaar.

Een koppel was in de zomer van 2017 op zoek naar een woning om te kraken toen Leslie H. (28) uit Kuurne de oldtimer van 39 jaar oud – ter waarde van 30.000 euro – aantrof in een leegstaande woning in Waregem. De vrouw informeerde haar vriend Andy P. (43) over haar vondst. Een dikke week later reden ze de auto uit de garage.

Danny D.L. (33) uit Koekelare zorgde op vraag van P. voor een stalplaats en ging ook op zoek naar een koper. Eigenaar Frederik Lambrecht loofde intussen een beloning van 3.000 euro uit voor een gouden tip naar zijn opvallende witte Porsche met bordeaux kap en interieur.

Uiteindelijk kocht Mario S. (50) uit Oostende de wagen voor amper 3.000 euro. Danny D.L. kreeg 500 euro van de verkoop, het koppel streek de resterende 2.500 euro op. Met het geld gingen de dakloze dieven naar een hotel en kochten ze kleding. Enkel de vrouw kon nog op een voorwaardelijke straf rekenen. Andy P. kreeg 20 maanden celstraf, Danny D.L. 15 maanden en koper Mario S. zelfs twee jaar en een boete van 1.600 euro. Aan de eigenaar van de gestolen Porsche moet het viertal ruim 30.000 euro morele en materiële schadevergoeding betalen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.