Gaat Porsche sportwagens verhuren om speculatie te voorkomen?

Omdat veel verzamelaars speciale versies zoals de 911R vooral kopen om te speculeren, denkt Porsche-baas Oliver Blume eraan om over te stappen naar een verhuurmodel. Dat meldt website Autogids.be.

Om het aura van droomautofabrikant te bestendigen, zal Porsche altijd speciale series in een beperkte oplage blijven bouwen. Denk maar aan de 911R op basis van de 991-generatie: een variatie op het GT3-thema met historische striping en handgeschakelde versnellingsbak. Porsche beperkte de oplage tot 991 exemplaren, die al snel in waarde stegen tot 500.000 euro en meer.

Om dergelijke speculatie te voorkomen, belooft Stuttgart om de markt strenger in het oog te houden. Zo meldde Porsche-baas Oliver Blume dat hij eraan dacht om over te schakelen naar een verhuurmodel. Dat zou verhinderen dat het model in kwestie meteen in het tweedehandscircuit terecht komt. De huurders zouden dan na enkele jaren over kunnen gaan tot de definitieve aankoop van hun wagen. Een beetje naar het voorbeeld van Polestar, dat met een soort leasingmodel werkt.

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.