Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De Porsche 356, die je een beetje oneerbiedig zou kunnen afdoen als een grondig gepimpte VW Kever, kent een grote schare liefhebbers. Een exemplaar in goede staat kost algauw € 90.000 en meer. Zeldzame versies kunnen voor een veelvoud geprijsd staan. Tot wel € 800.000. Maar wie er niet vies van is de handen uit de mouwen te steken, vind ook projectjes vanaf € 50.000.

Maar de prijzen van Porsches stagneren de laatste tijd. De aanbieder van deze 356 Coupé uit 1952 heeft die boodschap niet gekregen. Het model staat op Ebay voor een ‘koop nu’ prijs van ruim $ 80.000. Ooit was het model in een staalgrijze zilvertint gelakt. Maar die is niet meer te zien. Eveneens moeilijk om waar te nemen: een kofferbodem (vooraan) en een bodem voor het passagierscompartiment die feitelijk in staat zou zijn om passagiers te dragen. De auto heeft dezelfde eigenaar al sinds de jaren zeventig en het heeft er alle schijn van dat de auto al die tijd buiten heeft doorgebracht. En niet in het zachtste klimaat.

Behalve zware, structurele restauratie en een compleet nieuw interieur, heeft het model ook een aantal onderdelen nodig. Zo zijn Porsche-logo’s en andere uiterlijke opsmuk in de loop der jaren verloren gegaan. Het interieur, nauwelijks in betere staat dan de buitenzijde, heeft wél nog de originele Telefunken auto-radio met grote centrale luidspreker. Normaal zou de prijs voor dit project te hoog ingeschat zijn, maar dit is een zeldzame Pre-A en nog een vroege ook. En laten dat nu juist de meest gezochte modellen zijn tegenwoordig.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.