Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vanaf 2022 gaat Porsche 100 procent elektrische versies van de Boxster en Cayman uitbrengen. Ze zullen leverbaar worden naast de hybride en plug-in hybride versies, die dan de ‘klassieke’ modellen worden. Dat meldt de Belgische website Autogids.be

Olivier Blume, de baas van Porsche, heeft gezegd: “we hebben nu prototypes van de 718 die op elektriciteit werken. Net als een hybride prototype die in de maak is. Voor de volgende generatie kan het zijn dat we hybrides of plug-in hybrides zullen hebben, maar dat wordt nog allemaal onderzocht.”

Het feit dat de modellen ook beschikbaar zullen zijn als hybride en/of plug-in hybride komt omdat de studies aantonen dat de technologie voor lithium-ionbatterijen nog niet krachtig genoeg is om volledig voor elektrisch te gaan. Met de huidige architectuur van de Boxster/Cayman zou de autonomie maar 200 km bedragen, wat nog steeds te weinig is. Dat gezegd zijnde, de toekomstige PPE-architectuur die nu in ontwikkeling is zou beter moeten doen, net als de MLB-structuur die de Macan gebruikt.

Over de Macan zei Blume ook dat de keuze openstond voor de volgende generatie om rechtstreeks op elektrisch over te stappen. Het probleem is duidelijk dat “het tempo van de evolutie in elk land anders is. China wil nu elektrisch rijden, terwijl Rusland bijvoorbeeld minder haast heeft.”

We weten dat Porsche al werkt aan een toekomstige hybride en/of elektrische 911. Het spreekt voor zich dat de 718’s zullen profiteren van deze ervaring. In elk geval zal er elektrificatie nodig zijn om te voldoen aan de Euro 6d-norm (of Euro 7) die van toepassing is in 2021. Voor de Boxster en Cayman zou Porsche kiezen voor kleinere benzinemotoren met een 48 V-systeem geïntegreerd in de versnellingsbak met dubbele koppeling.

Het valt nog te bezien wat Porsche gaat doen met de volledig elektrische auto, wetende dat de schattingen ervan uitgaan dat de dichtheid van lithium-ioncellen met 25 procent zal toenemen tussen 2019 en 2025.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.