Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De auto in deze video is een unieke 996 GT2 Clubsport. Deze specifieke auto is in 2001 ingezet als pers-auto voor Zweden en heeft daarna nog maar heel weinig kilometers gereden. In de video is te zien dat de auto kortstondig 336 km/u rijdt. Het is een van de eerste honderd geproduceerde Clubsports. Porsche wilde destijds de PCCB-remmen laten debuteren, maar omdat ze de techniek nog niet helemaal klaar hadden, werden de eerste modellen afgeleverd met stalen remschijven. Deze konden later kosteloos worden omgeruild voor stalen remmen. In Nederland kostte de auto destijds meer dan een half miljoen gulden. De Clubsport is zeer zeldzaam. Van de 996 GT2 MK1 en MK2 samen zijn er slechts 340 afgeleverd met Clubsport-pakket.

49.000 kilometer

De GT2 werd twee jaar geleden naar Nederland gehaald door de schrijver van dit stukje, nadat hij een aankoopkeuring had laten uitvoeren door Porsche-expert Thomas Andersen. Hij stelde vast dat de auto nooit schade had gehad – iets wat zeldzaam is, aangezien velen deze ‘widowmaker’ na een panoramische remweg in de hekken hebben geparkeerd – en dat de kilometerstand van 49.000 kilometer klopte. De auto had een aantal imperfecties en om kleurverschil te voorkomen, is de hele auto voor een bedrag van 6.500 euro compleet kaalgeschuurd en overgespoten. Ook werd de Clubsport technisch gezien compleet onder handen genomen. De totaalrekening hiervan was ruim 11.000 euro. Sindsdien is er niet meer mee gereden.

Sportuitlaat

Aangezien ik wil verhuizen, moet ik helaas deze auto te gelde maken. De vraagprijs is 117.500 euro en dat is minder dan ik ervoor betaald heb inclusief beurt en spuiten en ook minder dan de huidige marktprijs. De auto is compleet met alle boekjes en facturen en is helemaal origineel, afgezien van een sportuitlaat die een fantastisch kabaal maakt en nog wat extra pk’s genereert.

Wil je meer weten over deze fantastische sportwagen? Klik dan hier

En hier vind je meer foto’s van deze GT2 in een vergelijkingsverhaal met de GT3

Meer info: erik.kouwenhoven@kpnplanet.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.