Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Carboneliveries roof rack. Eindelijk een imperiaal dat wel past en ook nog eens goed staat op uw klassieke Porsche 911.

Afgelopen juni reed ik samen met vier vrienden naar de Franse Cévennes om mooie routes te gaan beschrijven voor een nieuw boek. De 1e ochtend na aankomst in Aujac, en na slechts een uur gereden te hebben zei een van mijn vrienden dat mijn rechterachterband toch wel heel zacht leek. We zouden eigenlijk even ontspannen koffie gaan drinken! Meten is weten en al snel bleek dat er nog maar 0.9 bar in de achterband zat. Eerste inspectie van de band leverde niets op en ik dacht dat onze trip van 6 dagen die nog in het verschiet lagen in rook opging, temeer dat het ook nog eens een zondagmorgen betrof en de maandag een feestdag was. De paniek was in mijn ogen te zien.

Navraag in de koffiebar leverde ook weinig op, niemand in de regio zou een 19 inch achterband op voorraad hebben en de band kon sowieso ook pas op de dinsdag besteld gaan worden. Mijn gevoel werd er niet beter op. Het ‘Porsche thuiskomertje’ was ook geen optie! Misschien moest ik mijn Porsche achter gaan laten op de parkeerplaats?

Beste remedie was om de compacte compressor uit het vooronder tevoorschijn te toveren en af te wachten wat er ging gebeuren met de verse lucht!

Ik heb niet eerder zo verlangd naar een heus reserve wiel. Althans dat dacht ik in eerste instantie. In 2015 kreeg ik met mijn 997GT3RS een vervelend piepje te horen toen ik in Duitsland, tijdens een door mij georganiseerde rally, even stil stond om een mooie foto te maken. Het was het signaal dat hoorde bij het Reifen Drück Controle Systeem dat mij waarschuwde omdat er een band leegliep. Nietsvermoedend deed ik de voorklep open op zoek naar de thuiskomer en het benodigde gereedschap maar mijn verbazing was groot toen er echt helemaal niets lag wat mij kon helpen. Uiteindelijk zou de ‘Porsche Service’ ook te veel tijd hebben gekost en gelukkig bracht een lokale 356 liefhebber uitkomst met een krik, dopsleutel en het belangrijkste: een lift naar een bandencentrum!

Hoe kon ik deze ellende nu voorkomen want ik ga volgende week voor een nieuw boek zelfs twee weken naar Schotland.

Via de sociale media stuitte ik bij toeval op een stel heuse petrolheads. Het eerste contact verliep zeer voorspoedig, snel en uiterst vriendelijk. Ondanks dat zij zich aan de andere kant van de wereld bevinden ontvang ik meestal binnen een paar uur antwoord. Ik vond het idee eigenlijk ook wel stoer, zeker voor de ruige omgeving van Schotland.

Gisterenavond werd er een enorm pakket door de DHL afgeleverd en ik moet zeggen ‘de mannen’ hebben inpakken tot een ware kunst verheven. Het pakket deed mij denken aan een zeer degelijke militaire verpakking. Alles is keurig netjes verpakt, beschadigingen tijdens transport is vrijwel onmogelijk en een bekend “Zweeds meubel bedrijf” zou eens goed naar deze beschrijving moeten kijken, ik zeg “leermoment”. Na toch nog een uurtje zweten werd het eindresultaat zichtbaar en ik kan niet ontkennen dat er een vleugje nostalgie bij mij omhoog kwam.

Het Porsche 911 Car Bone Roof Rack is er in het zwart, zilverkleurig roestvrij staal en zelfs te bestellen in elke custom kleur. Vanaf 1965 tot 1998 maar ook voor het G-model en de 912. 

Handgemaakt, verstelbaar en na gebruik ook gewoon weer opvouwbaar. Elk Roof Rack heeft een gegraveerd serienummer maar u zou zelfs uw eigen tekst kunnen laten graveren. De Mahonie houten plankjes (in olie gedrenkt en al voorzien van de bevestiging gaatjes) en een Cargo net zijn opties maar wat mij betreft gewoon ‘part of the deal’. Het versterkt de ‘vintage look’ nog meer.

Dan moet ik opeens weer aan de ‘Gooische meisjes’ op TV denken: “beter te duur dan niet te koop”.

Dit is echt kwalitatief goed spul en zo goed gemaakt met veel oog voor details:

Roof rack                     €1,590 (excl. VAT)

Houten plankjes           €169 (excl. VAT)

Cargo net                    €139 (excl. VAT)

@carboneliveries geeft u een goede indruk wat deze enthousiastelingen maken, kunnen maken en al gemaakt hebben. Het assortiment is nu al indrukwekkend als u zich realiseert dat ze pas een paar jaar bezig zijn.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.