Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De Porsche Taycan deed de afgelopen maanden de ronde langs een aantal continenten om het journaille alvast te warmen. Gisteren ging op drie continenten het doek eraf: de eerste vol-elektrische auto uit Zuffenhausen.

De eerste twee varianten die Porsche introduceert zijn de Taycan Turbo en de Taycan Turbo S. Dat zijn meteen de krachtigste modellen binnen de huidige productrange van Porsche. Later volgen ook minder krachtige uitvoeringen van de vierwielaangedreven Taycan. Eind volgend jaar breidt Porsche het gamma van volledig elektrisch aangedreven modellen uit met de Taycan Cross Turismo. Tot 2022 investeert Porsche meer dan 6 miljard euro in elektromobiliteit.

Het vermogen van de Taycan Turbo S bedraagt maximaal 560 kW (761 pk) waar de Taycan Turbo maximaal 500 kW (680 pk) voortbrengt. De Taycan Turbo S sprint in 2,8 seconden uit stilstand naar 100 km/u, de Taycan Turbo trekt hetzelfde sprintje in 3,2 seconden. Beide modellen zijn vierwielaangedreven en hebben een topsnelheid van 260 km/u. De actieradius (WLTP) voor de Taycan Turbo S bedraagt 412 kilometer en voor de Taycan Turbo 450 kilometer.

Snelladen deluxe

De Taycan heeft een systeemvoltage van 800 Volt in plaats van 400 Volt. Daarmee is het batterijpakket van de Taycan bij een gelijkstroom-snellader (DC) theoretisch in vijf minuten op te laden voor 100 kilometer extra actieradius (WLTP). De laadtijd van 5 naar 80 procent bedraagt onder ideale omstandigheden 22,5 minuten. Het maximale laadvermogen is 270 kW. De totale capaciteit van de Performance Battery Plus bedraagt 93,4 kWh. Thuisladen kan met een maximale capaciteit van 11 kW (wisselstroom/AC). 

De gunstige stroomlijn – een Cw-waarde van slechts 0,22 – levert een belangrijke bijdrage aan een laag energieverbruik en daarmee aan het maximaliseren van de actieradius. 

De Porsche Taycan Turbo en Taycan Turbo S staan vanaf medio januari 2020 bij de Nederlandse Porsche Centra. De consumentenadviesprijs van de Taycan Turbo is € 157.100 en van de Taycan Turbo S € 191.000.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.