Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Onze eigen Vierenzestig auteur Alexander Snijdewind in de ban van Schotland. Schotland dag 2

Gezien de lange dag van gisteren wordt er vandaag pas om 10.00 uur gestart. We laten Ullapool achter ons en na zo’n 10 minuten rijden blijven wij aan de kust even stilstaan om te kunnen genieten van het uitzicht en natuurlijk een paar foto’s te maken.

Binnen 10 minuten staan wij weer stil en kijken met veel ontzag naar de ‘Frozen Futures’. De Chan e fuar-bheann ach reolthe zijn zgn deep freeze mountains. De heuvels worden nu helaas omsloten door mist waardoor het uitzicht ook beperkt is maar hier staan is gewoon al zeer indrukwekkend. Via Lairg rijden wij richting Caolas Cumhann. Het weer lijkt wel per heuvel om te slaan van een beetje regen naar extreem hard regenen en dan weer eventjes zonneschijn.

Het geeft de ruïne nabij Lairg een huiveringwekkend uitstraling. De brug nabij Scourie verbindt twee eilanden met elkaar en is bekend geworden door onze vrienden van Top Gear. Op een van de heuvel staand is het overzicht adembenemend. Natuurlijk moet iedereen even heen en weer rijden. De wind is hier sterk en snijdend en bijna verliest uw fotograaf zijn beide brillen na een heuse windvlaag. Als ik mij omdraai om uit de wind te staan kijk ik recht in de ogen van twee herten met hun imposante geweien. De volgende halte is een fameus visrestaurant in Tarbet. Niets eerder hebben wij zo voortreffelijk gegeten en de weg er naar toe is ook fantastisch. Een smal weggetje van bijna 4 km met twee afdalingen van 15% is gewoon sensationeel.

Gelukkig hebben wij dankzij Vierenzestig en de firma Smelt de beschikking gekregen over een zestal portofoons We hebben voor deze tour een zestal Kenwood TK-3401D portofoons meegenomen welke zonder zendvergunning in Schotland gebruikt mogen worden. Portofoons huren is de makkelijkste en ook snelste oplossing. Met deze portofoons kunnen wij elkaar tijdig waarschuwen voor eventuele tegenliggers maar elkaar ook aangeven wanneer er veilig ingehaald kan worden want met het stuur links wordt rechts inhalen snel al heel link. Wij rijden nu naar het uiterste noordelijk gelegen plaatsje Durness. We hebben nog nooit zoveel campers op een campers-camping zien staan maar iedereen staat echt 1e rang. Wat een prachtig uitzicht. We drinken koffie in The Tongue Hotel die van Italiaanse kwaliteit is, alhoewel er DE op de kopjes staat. Hierna volgt, toch een beetje bij toeval, de meest prachtige weg die wij ooit in Scotland zijn tegen gekomen, 60 km lang rijden over een Single Track Road. Het kost moeite om de ogen op de weg te houden want de natuur is hier overweldigend, afwisselend, vervaarlijk en indrukwekkend tegelijk. Het is een bloedmooi tafereel waar 5 Porsches door heen rijden, mijn camera krijgt geen moment rust. De laatste 25 km naar Ullapool zijn ook om door een ringetje te halen en het lijkt wel of wij zo nu en dan in Frankrijk rijden, zo snel wisselt de omgeving hier.
Op naar de dag van morgen, dan staat de Applecross pas op het programma.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.