Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Onze eigen Vierenzestig auteur Alexander Snijdewind in de ban van Schotland.

Aangezien wij vandaag wat ruimer in onze tijd zitten, ivm de terugreis naar Nederland, vertrekken wij om 10.00 uur maar niet nadat we een groepsfoto gemaakt hebben van alle deelnemende Porsches en 1 Bentley, maar voor van alle deelnemers ook de Nederlandse driekleur.

Hierna zetten wij koers naar de muur van Hadrianus. Dit is zo’n 110 km rijden en over de smalle wegen hebben wij daar twee uur voor nodig. We rijden door gezellige kleine Engelse gehuchten en dorpjes en de wegen zijn prachtig. Wij rijden gewoon door een ‘contemporary painting’. De vergezichten zijn ook hier adembenemend alleen wordt ons zicht zo nu en dan enigszins beperkt door een dreigend wolkendek of een eigenwijze mist. De ‘hidden dips’ and ‘severe dips’ zijn ook vanochtend weer van de partij en maken het autorijden extra spannend. Zo’n 25 km voor aankomst worden de wegen nog smaller en zien wij her en der nog vlagen van de muur die door het hele landschap loopt. Niet voor te stellen dat deze ooit 6 meter hoog was. Wij maken nog een paar foto’s bij de tempel van Mithras alvorens wij doorrijden richting het Romeinse Fort.

Bij het prachtige museum Vindolanda drinken wij koffie en bestellen ook diverse scones. Hierna kijken wij nog even naar de foto’s van de opgravingen die hier al in 1823 begonnen en nog zo’n 150 jaar kunnen duren, zoveel ligt er nog verborgen in de grond! Een rondleiding zou zo maar twee uur kunnen duren en wij moeten op tijd bij de boot zijn, dit is nu nog maar een uurtje rijden.
Het waren 6 fantastische dagen en wij komen zeker terug in 2020, wederom met een klein groepje enthousiaste Porsche rijders.

Zelf kan ik nog een kleine detour maken voordat de vrienden van 2018 aankomen in Newcastle. De aankomende week moeten de ingrediënten gaan worden voor een tweede boek over Schotland dat begin 2020 klaar moet zijn. Maar nu eerst een korte ontsnapping naar het Lake District en de Kirkstone pas. Ook hier kwamen de mannen van Topgear zeer regelmatig. Via Hutton en Matterdale rijd ik naar de pas. De route er naar toe is prachtig en bijna on-Engels. Ik rijd langs het water over kronkelende, smalle wegen met gevaarlijke bochtenreeksen. Ik zou overal wel stil kunnen staan om de foto aller foto’s te kunnen maken maar er zijn helaas nergens parkeerplaatsen. Voor het eerst zie ik veel toeristen, ‘walkers’ en activiteit op het water. Er bestaat hier een ontspannen en gezellige sfeer. Boven op de pas aangekomen, en dit is echt geen sinecure, neem ik ‘the Struggle’ naar beneden. Afdalingen van 20% en 13%, en zeer smalle weggetjes, maken dit tot een bijzondere en zeer memorabele roadtrip. In Ambleside, dit moet haast wel heel bekend zijn onder toeristen, is het gezellig druk. Het lijkt wel of er een complete Bijenkorf in 1 keer is uitgevlogen. Het hotel bevindt zich aan het water en heeft een perfect terras om nu even te kunnen gaan ontspannen.
Morgen wil ik via een andere route omhoog en dan via het Lake District weer naar Northumberland rijden. De verse ploeg is er namelijk pas op dinsdagmorgen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.